De Nieuwe Ziektekostenverzekering

Zorg / zorgverzekeringWaarom krijg je 10% korting op de ziekenfondspremie wanneer jouw bedrijf met jouw verzekeringsmaatschappij een accoordje heeft?

Update:

Op 23 november 2009 besteedde TROS Radar (intussen vervallen link) aandacht aan de kosten van ziektekostenverzekeringen en dan met name de „collectiviteitskorting” waar verzekeraars al sinds de introductie van het nieuwe zorgstelsel op grote schaal misbruik van maken.

Deze regeling werd door de overheid bedacht om groepen van patiënten (zoals diabetici) beter te kunnen helpen, maar wordt voornamelijk gebruikt om de ziektekostenverzekering commerciëel te kunnen promoten in samenwerking met partners als Albert Heijn, Hyves of FC Groningen.

In de uitzending werd duidelijk dat de websites waar u een prijsadvies kunt opvragen daarvoor royaal beloond worden door de verzekeraars en dat er ook verzekeringen bestaan die zonder korting goedkoper zijn dan de dure merken met korting.

Advertenties

Een gedachte over “De Nieuwe Ziektekostenverzekering

  1. Ik heb intussen in m’n eentje ook „collectiviteitskorting” gekregen van mijn verzekeraar. De prijzen zijn gestegen, maar toch betaal ik in 2012 minder premie dan in 2011.

Vertel jouw mening

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s