Schoenmaat 47

schoenmaat 47Schoenenwinkels: sommige mensen houden er van. Maar ik niet, en met een goede reden vind ik zelf: ze verkopen er mijn maat niet.

Mijn voeten zijn precies 1 Engelse voet lang.
En dat moet heel bijzonder zijn, want niemand schijnt daar rekening mee te houden. Het betekent namelijk dat ik schoenmaat 47 heb.

Maat 47 is een maat die te groot is voor normale schoenenwinkels, maar te klein voor winkels met „speciale maten”.

Winkels in de Brabantse stad

In mijn jeugd was het in „de grote stad” Eindhoven al huilen met de pet op. Er bestonden wel winkels met een collectie schoenen tot en met maat 47: als je daarnaar vroeg, werd je door de verkoopster meegenomen naar een hoekje achterin de winkel en dan bleek dat het om niet meer dan 4 paar schoenen in maat 47 ging. Na wegblazen van het laagje stof zag je dat het eerste paar lichtblauw was, paar twee en drie waren lelijk van model (dat waren ze 2 jaar geleden al, toen nog gezegd werd dat ze in de mode zouden komen) en bleek paar vier bij aanpassen toch gewoon te klein te zijn.

Winkels in het Brabantse dorp

schoenmaat 47Een winkelier in mijn geboortedorp vertelde eens hoe hij schoenen moest inkopen. Als er een nieuw model op de markt kwam, moest hij van dat model een pakket bestellen van 12 paar, met daarin schoenen van alle maten door elkaar. Bij de duurdere merken zit ook maat 47 in de mix — bij andere merken niet. In zo’n pakket komt maat 42 het vaakst voor, de grootste en kleinste maat maar 1 of 2 keer, en de rest ergens tussenin.

Als een bepaalde maat uit het pakket uitverkocht was, moest hij een nieuw pakket bestellen met daarin 12 paar schoenen van dezelfde maat. Die 12 paar van maat 47 gaat hij in een dorpswinkel natuurlijk nooit meer verkopen, dus moest hij mij meestal teleurstellen (en/of lelijke schoenen verkopen).

Schoenen waren moeilijk te vinden en je had een (zeer) beperkte keus in merken. Je bleef dus uit noodzaak zo lang mogelijk op dezelfde schoenen lopen.

Zodoende heb ik een groot deel van mijn leven op lelijke schoenen moeten lopen.

Maat 47 in het assortiment

Op een gegeven moment ontdekte dat ze bij Makro in Best wel veel modellen schoenen in maat 47 verkochten, soms zelfs ook als in de folder maar maat 46 als grootste maat vermeld werd. Ongeveer 5 jaar geleden heb ik daar een voorraad aan zwarte schoenen gekocht, maar daar ben ik nu doorheen. Het model dat ik toen kocht staat er nog steeds, maar sinds Makro overgenomen is door het Duitse Metro, is ook hier helaas bij de meeste modellen maat 46 de grootste die in de winkel te vinden is.

Bij Dolcis bijvoorbeeld is het zelfs het beleid dat de grootste maat 46 is. Bij Perry Sport wordt op het schapetiket aangegeven wat de grootste maat is. Maar in de meeste winkels moet ik de verkoopster vragen om te gaan kijken in het magazijn en ze komt dus normaal gesproken met lege handen terug.

Bij Scapino en Bristol hebben ze wel wat schoenen in maat 47/48, al is de helft daarvan sloffen en de degelijkheid en duurzaamheid van hun schoenen is heel wisselend. Maar ze zijn wel goedkoop.

Standaard in schoenmaten

Een probleem is dat niet alle fabrikanten dezelfde maatindeling hanteren. Een tijd lang was er een Adidas flagship store in de Kalverstraat. Het model wat ik zocht was er in maat 47, maar helaas: toch (veel) te klein. Ook maat 48 was te klein. Ik heb ook Reebok schoenen van maat 48 gehad die veel te groot waren.

Schoenfabrikanten snappen gewoon niets van maten. Bijvoorbeeld: de Japanse schoenmaat wordt gedefinieerd als de lengte van de voet in millimeters. Dat kán niet mis gaan, zou je denken. Toch presteert bijvoorbeeld Adidas het om (in een omrekentabel) te beweren dat mijn voet van 30,5 centimeter te groot zou zijn voor een schoen met Japanse maat 315.

Mijn ervaring is dat voor mijn eigen voeten de Amerikaanse maat (dat is 13) over alle schoenfabrikanten heen nog het best te vergelijken is, behalve bij Adidas en Puma – daar heb ik maat 14 nodig.

Grote teen

Vreemd genoeg houden ze in schoenmaten geen rekening met je grote teen. Bij mij is de „grote teen” ook de langste teen. Dit noemt men een „Egyptische voet”. Je hebt ook de „Griekse voet”, waarbij de de 2e teen de langste is en de vierkante voet, waarbij alle tenen ongeveer even lang zijn.

Als een schoen spits is, dan zit de punt meestal in het midden van de schoen, dus heb ik met mijn Egyptische voeten een grotere maat nodig. Maar als een schoen een vierkante neus heeft, dan past een maat kleiner me soms zelfs.

Mijn grote teen is ook vrij dik. Dus als een schoenmodel aan de teen minder ruimte heeft, zal zelfs maat 47 mij te klein zijn.

Alternatieve winkels

Vreemd genoeg vind je maat 47 en groter maar weinig in gewone schoenenwinkels maar vaak juist wel in de outlet stores van de verschillende merken. In Batavia Stad bijvoorbeeld vind je verschillende sportschoenen van maat 47 in de Adidas outlet (ze heten dan maat 48 en 49) en in de Nike outlet (boven het rek staat 48, op de doos staat 47,5) en deze zijn niet eens allemaal lelijk.

Ook vliegende winkels hebben vaak voldoende keuze in maat 47.

Schoenen op internet

„De Chinezen hebben dus wel het beste met mij voor, maar het zijn die domme Nederlandse groothandels en winkeliers die schoenen alleen bestellen voor kleine voetjes.”

Als je schoenen bij de fabriek in China bestelt (leve de handel via internet), kan je kiezen welke maat de grootste moet zijn in het pakket: 45, 46 of 47. De Chinezen hebben dus wel het beste met mij voor, maar het zijn die domme Nederlandse groothandels en winkeliers die schoenen alleen bestellen voor kleine voetjes. Ze gooien veel liever een schoen van maat 42 in de uitverkoop, dan dat ze een klant met maat 47 helpen.

Als je op de websites van Amerikaanse schoenenwinkels kijkt, zie je dat ze de meeste modellen wel gewoon in maat 47 verkopen (dat heet daar maat 13 dus). Maar veel van die webwinkels willen niet aan het buitenland leveren, mede vanwege handelsbelemmerende voorwaarden opgelegd door bijvoorbeeld Nike en Timberland.

Op de website van het merk KangaROOS zag ik dat er in hun fabrieken wel schoenen in mijn maat van de lopende band rollen. Ik heb toen naar de Europese importeur hier in Amsterdam gemaild om te vragen in welke winkels ik die schoenen kan kopen. Na een paar maanden wachten kwam het antwoord: nergens, omdat zij die maat niet in Europa importeren — ze hadden zelfs niet 1 demopaar voor me.

Ebay

Iets meer dan 2 jaar geleden ontdekte ik Ebay – en dat bleek de oplossing te zijn. Vergelijk maar:

 • Winkel in Eindhoven: 4 paar schoenen in mijn maat;
 • Ebay: op dit moment ruim 8.000 paar nieuwe schoenen in mijn maat.

Ik heb intussen behoorlijk wat gekocht via Ebay. Voor de duidelijkheid: Ebay is geen winkel, maar een veilingsite waar artikelen bij opbod geveild worden. De hoogste bieder krijgt het artikel, maar de aanbieder bepaalt zelf of hij ook naar Europa wil verzenden en hoeveel je dan voor dat verzenden betaalt. Aanbieders zijn bedrijven, die bijvoorbeeld hun winkeldochters willen verkopen, of om particulieren die wat bijverdienen met spullen uit een lokale outletstore.

Ik kijk bij Duitse, Engelse en Amerikaanse aanbieders. Natuurlijk zijn er ook aanbieders die niet te vertrouwen zijn, maar via het „feedback” systeem van Ebay kan je leren van de ervaringen van anderen en in de loop der tijd leer je een patroon zien waar je onbetrouwbare aanbieders aan kunt herkennen.

Betalen in Amerikaanse dollars en Engelse ponden doe ik via PayPal met een Credit Card (kosten van cardgebruik komen voor rekening van de verkoper), betalen in euro’s aan Duitsers met een gratis Eurobasis-betaling via internetbankieren. Het betalen heeft nog nooit problemen opgeleverd.

Via Ebay kopen in Amerika

Omdat schoenen best zwaar zijn, betaal je een relatief hoog bedrag voor verzendkosten wanneer je in het buitenland bestelt, vooral wanneer je de schoenen vanuit de VS per luchtpost laat opsturen: reken op 30 tot 45 dollar verzendkosten (de prijs in dollars is hoger als de dollar goedkoop is) en een overkomsttijd van een week nadat de verkoper het pakket verzonden heeft.

De pakketten die van buiten Europa komen, worden door de douane bekeken. De douane controleert onder andere op vervalste merkproducten en op te heffen invoerrechten en BTW. Dus het kan gebeuren dat je denkt dat je alles al betaald hebt, moet je nog invoerrechten (12%) en BTW (19%) betalen aan de Nederlandse staat om je pakket vrij te krijgen.

Gelukkig zijn schoenen in Amerika zoveel goedkoper dan in Nederland, dat dit onder de streep toch weer op een vergelijkbaar bedrag uitkomt — met het verschil dat die schoenen in Nederland nog niet eens zou kunnen kopen als je er bij de winkelier op je knieën om smeekt.

En nog een meevallertje: wanneer je 1 paar schoenen tegelijk bestelt, dan kan de waarde van het pakket zo laag zijn dat het valt onder de vrijstelling voor invoerrechten en BTW. Laat je niet te snel verleiden tot het bestellen van een „tweede” paar, want:

 • Het aankoopbedrag is dan waarschijnlijk hoger dan de vrijstelling;
 • Omdat de doos groter is, loop je een grotere kans dat ze hem controleren;
 • Dus je betaalt 27% extra over je schoenen.

De verzendkosten worden niet meegerekend bij het bepalen of je aan de vrijstelling voldoet, maar als je pakket niet vrijgesteld is dan moet je wel belasting betalen over die verzendkosten.

Te klein gekocht

Nou kan het gebeuren dat je schoenen koopt via Ebay, heel goed let op de maat, kijkt naar de vorm van de teen, op www.zappos.com kijkt wat Amerikanen zeggen over de maatvoering van het specifieke model, maar dat de schoenen uiteindelijk toch te klein blijken te zijn. Wat doe je dan?

Gelukkig zijn er heel veel mensen in Nederland met kleinere voeten dan ik. Dus als je de schoenen op Marktplaats adverteert, ben je er 2 weken later weer vanaf, zonder dat het je erg veel gekost heeft.

Je zou natuurlijk standaard een maat groter kunnen bestellen om dit te voorkomen. Dat heb ik wel eens geprobeerd, maar dat doe ik niet meer: te grote schoenen zitten ook niet fijn en in nog grotere maten is er (veel) minder keuze.

Hopelijk heeft dit artikel mensen met maat 47 geholpen om gemakkelijker schoenen te kunnen kopen.

Advertenties

47 gedachtes over “Schoenmaat 47

 1. gret ro see someone is highlighting the problems thaose of us with 47 feet have – my biggest complaint is also the price we have to pay if we go to a big shoe specialist

  i bought a pay of shoes last year from big shoe in amsterdam size 47 160 euro. the same pair in the nieuwendijk in size 46 was 45 euro !!

  at the minute the only place i get shoes from is Bristol but the choice is very limited and with wide feet only about one or two fit

 2. mijn vriend heeft zelf maat 53/54 en ik wete hoe moeilijk het voor hem al is om leuke schoenen te vinden, laat staan voor een persoon doe net tussen “normaal” en “speciaal” in zit.. dus wens ik je veel succes met je zoektocht! groetjes uit geldrop 😉

 3. Ik heb zelf ook maat 47 en ben al een tijdje ook op ebay actief. Ik heb alleen nog geen nette schoenen voor bijvoorbeeld onder een pak gekocht. Heb jij misschien winkels in je favorieten staan waar dat wel kan? Ik hoor graag van je.

  • Klaas, heb je bij Ebay al eens gezocht naar “Oxford(s)”, “dress shoes”, “lace up(s)” of “formal shoes”?

 4. Héé! Ik ben een meisje, 13 jaar, en heb al maat 42. Ik ben er ook zeker nie blij mee, maar ik kan er niet mee leven. Tegenwoordig worden alle kinder groter, dus de schoenfabrikanten passen zich ook steeds beter aan. Zo zijn All Stars schoenen (Vroeger de basketball schoen) tegenwoordig ”in.” En wat denk je? De vrouwensmaten gaa (gelukkig) tot en met 42 én de heren maten gaat tot en met 47!

  Groetjes, Kelly

 5. ik heb net een paar munichs gekocht. Die zijn te koop op http://www.munichshop.net. Bij frontrunner enzo verkopen ze ze maar tot 46, maar op de site verkrijgbaar tot 48. ZE vallen klein, dus bestel een 48 als je 47 hebt..

  Verder zijn all stars in alle maten te koop via converse.com en voor de rest is het ellende…

 6. Hoi, ik heb juist het probleem dat ik als man juist hele kleine voetjes heb, maatje 38! Ik zie dat iedereen hier minstens 10 maten grotere voeten heeft.

 7. Kijk eens op de site van Josef Seibel: deze maakt schoenen tot maat 50 voor normale prijzen, en zijn over de hele wereld te koop.

 8. Kijk eens op http://www.kickz.com en voer je (volgens mij) amerikaanse maat in en druk eens op zoek.
  Ik bestel nu al twee jaar via deze site, maar het zijn vooral sportieve schoenen. Het bedrijf zit in Duitsland en ik heb nog geen verzendkosten betaald.

 9. mijn vriend heeft maat 49,5 en heeft ook ontzettend veel problemen met schoenen kopen. meestal draagt hij sportschoenen, maar vaniddag gaan we shoppen voor een nette schoen voor hem.

  en benieuwd of we iets vinden…

 10. Ik ben 16 en heb maat 48.
  Ik doe aan voetbal en je wilt niet weten hoe moeilijk het is om voetbalschoenen in onze maat te krijgen.
  Ik weet echt niets meer te doen.
  Zit helemaal in een dip.

 11. Kijk eens bij Wessels in Vreden (Duitsland): http://www.wessels-schuhe.com/home_nl.html
  Je voeten kunnen niet groot genoeg zijn!
  Vreden ligt in Duitsland bij de Nederlandse grens tussen Winterswijk, Groenlo, Eibergen en Haaksbergen.

  En Sander, ze hebben ook voetbalschoenen en schoenen voor mensen van jouw leeftijd. Dus je bent niet gedoemd om van die nette herenschoenen te dragen op jouw leeftijd. Kijk wel even op de website voor de openingstijden, want in Duitsland kan dat nog wel eens verschillen van de bij ons normale tijden. Onze zoon heeft maat 47 of 48 en van sportschoenen vaak wel 50. Tot nu toe is Wessels de enige zaak waar hij altijd kan slagen.

 12. Super dit artikel….
  Wij dachten altijd dat we de enige waren die zoveel problemen
  hebben met schoenen kopen.
  Zie ik eindelijk leuke schoenen voor mijn vriend ga je naar een verkoper toe en vraag je: “Heeft u deze ook in maat 47?”
  Dan is meestal de reactie: “MAAT 47??????”
  Dan is de lol van het schoenen kopen er wel vanaf.

  Misschien een rare optie maar bij ons werkt het wel:
  Ga eens naar een schoenen outlet want deze maat blijft meestal staan en we hebben vorig jaar 2 paar schoenen gekocht voor 5,- euro per paar!
  (actie schoen geloof ik)

 13. Heb eind november iedere schoenenwinkel in Utrecht die ik kon vinden gehad… 1tje met maat 47 vanaf 200 euro en een maat 47 ECCO, maar die zat te smal voor mijn brede voet.

  Via internet heb ik een simpele sneaker gekocht om even als alternatief te dienen tot ik weer een echte paar schoenen heb.

  Meestal kom ik bij de Scapino of Bristol terecht voor een noodoplossing aan schoenen.

  In het verleden kocht ik altijd voor 100/150 euro fila schoenen die 12/18maanden mee gingen, maar die tijd is voorbij. Ik heb ook het idee dat er steeds MINDER maat 47 schoenen te krijgen zijn, 10 jaar terug had je overal wel iets… voor iedere prijs wat wils…

 14. wie kan mij helpen ik zoek een schoen winkel die damens schoenen in maat 34 verkoopt,geen stravers daar kom ik al,wel leuk maar de schoen is vaak in een kleur verkrijgbaar

 15. sorry hoor!ik hoor hier eigelijk niet tussen jullie hebben een probleem maar zo zie je klein is net zo moeilijk .ik past ook geen kinder schoenen deze zijn in 34 te klein en 35 veel te breed en te groot. niets slechts over stravers hoor!

 16. Ik heb maar 48.5, en koop mijn schoenen ook in Eindhoven. Het is wel altijd de 4de keus schoenen, maar als ik wil kan ik gewoon maat 48.5 halen in de winkel. Die bestellen ze dan in Maastricht. Dus 47 moet ook lukken.

 17. Beste Meggie,

  Neem eens contact op met Mi Pasion in Maastricht, Annemie Franssen http://www.mipasion.nl/boutique.html
  Ik ben n.l fabrikant van Peroti Zapatos dansschoenen en richt mij op dit moment ook op het maken van leuke schoenen voor dames vanaf maat 34.Als je mij een mail stuurt dan laat ik je alvast een foto zien van mijn prototype. En als je in de omgeving van Limburg woont mag je hem zelfs passen.
  Mijn bedoeling is om jouw net zoveel keus te bieden, als de doorsnee maten 37-38-39
  Ik ben 1 jaar geleden voor mijzelf als fabrikant begonnen van dansschoenen en Mi Pasion in Maastricht verkoopt mijn schoenen
  Maar wat ik al eerder aangaf maak ik ook Tango schoenen en deze hebben de gewone lederen zool in plaats van een suede zool die je bij het dansen veel gebruikt wordt
  Je kunt mij ook bereiken onder telefoonnummer +492456508893
  Mijn website http://www.perotizapatos.com wordt aan gewerkt en is begin april klaar

 18. Nog een paar tips voor het kopen van schoenen via internet:
  Om de een of andere reden komt de kleur blauw vaak op de foto heel anders (lees: teleurstellend) over dan in werkelijkheid.
  Mijn ervaring is dat pakjes uit Amerika vaak nog sneller in Nederland aankomen dan pakjes uit Duitsland, waarschijnlijk omdat een Paypal betaling naar Amerika sneller is dan de gewone bankoverboeking naar Duitsland.
  Vaak kan je voor verschillende verzendwijzen kiezen bij verzending vanuit Amerika. Het verschil is dan hoofdzakelijk hoe snel het pakje binnen Amerika gebracht wordt naar het transatlantische vliegtuig. Vaak geldt ook: hoe sneller de verzending, hoe groter de kans dat je invoerrechten moet betalen.

 19. Hallo allemaal,

  Hier wat adresjes voor grote heren en damesschoenen.
  Wellicht is dit overzichtje handig en volgens mij kunnen daar heel wat aanvullingen nog op gemaakt worden. Dit zijn in ieder geval voor mij de meest gangbare winkels om schoenen te kopen (vrouw met maat 45).

  Beurskens in Beek: Dames 33 t/m 45 en Heren 36 t/m 50.
  Passo in Alkmaar en in Leeuwarden: Dames 42 t/m 45 en Heren 46 t/m 50.
  Wessels in Vreden (D): Dames v.a. maat 42,5 tot oneindig en Heren v.a. maat 47.
  Caland schoenen in Rotterdam: Dames 42 t/m 46 en Heren 47 t/m 52
  Big Shoe Amsterdam: verkoopt heren en dames schoenen in grote maten. Exacte maten weet ik niet maar wellicht met een telefoontje naar de winkel kun je meer info krijgen.

  Succes allemaal!
  Enneh wie de schoen past, trek hem aan!

 20. Onze zoon heeft maat 48 en hij is 14 jaar,We hebben nu eindelijk schoenen kunnen kopen in Niekerk,in de provincie Groningen.www.devosschoenen.nl
  Nu zoeken we ons nog suf naar zaalvoetbalschoenen in maat 48…………
  Succes iedereen met het zoeken naar die speld in die hooiberg

 21. mijn dochter is 17 jaar en heeft maat 45 wie kan ons zeggen waar wij laarzen voor haar kunnen kopen zodat ze deze winter eens wat vrouwelijk voor de dag kan komen dan alleen op herensneakers

  • Ik loop liever op lelijke schoenen die passen, dan op te kleine schoenen en dan over 10 jaar met lelijke hamertenen te zitten…

 22. Nee dit is lekker: as. vrijdag naar barcelona, wat natuurlijk leuk is.. maar blijkt nu: er is een black&whiteparty.. En ik heb weer eens geen schoenen! Heel breda afgezocht, toen we thuis kwamen op internet gekeken en wéér naar breda..niks gevonden. Ik heb maat 43 en ik baal er echt van! Het is maar 1 pietepeuterige centimeter groter dan maat 42 en ik kan geen schoenen vinden! De enige schoenen die ik heb: 1 paar allstars, hartstikke vies geworden, 1 paar laarzen en 1 paar mannelijke gymschoenen.. ik vind het echt BELACHELIJK dat er geen grotere maten verkocht worden, en als het wel zo is.. krijg je van die lelijke schoenen aangeboden.. dit is een gat in de markt! Zeker voor tieners met grotere schoenmaten!

  Verdorie. Stomme fabrikanten!

 23. Ik heb zelf ook maat 47. Loop ook vaak tegen dit probleem aan. Wat ik nu doe is eerst naar een verkoper en vragen naar een paar in maat 47. Bij Taft wil ik hier nog wel vaak in slagen, maar een paar schoenen kost me dan vaak wel €200 en dat blijft toch veel geld, even een goedkoop paar uit de reclame is helaas voor ons nog niet weggelegd.

  Wat ik niet begrijp is dat er volgens mij steeds meer mensen met maat 47 komen, dus belachelijk eigenlijk dat je er zo moeilijk aan kan komen.

 24. Hallo

  Wat ik leees is zo herkenbaar schoenenshoppen is dan ooit gewoon depri thuis komen.
  Ik heb ook erg te maken met het probleem dat maat 48 heet hier in de regrio Gemert Helmond is niks te vinden?
  Ik zit er over te denken om dit probleem op te gaan lossen door zelf een winkel te beginnen.
  Maar het is ook weer te onduidelijk voor mij bij hoeveel mensen het speelt.
  Wie van jullie komen uit mijn buurt met dir probleem?

  Gr Huib

 25. Ik ben er serieus over na aan het denken om een winkel aan huis te beginnen voor maten 47 t’m 50.

  Ik ben alleen onzeker over hoeveel mensen zo’n grote voeten hebben en hoeveel problemen hebben met schoenen kopen.

  gr huib

  • Huib, dan kan je een winkel beginnen waarin je alleen schoenen verkoopt die jou passen. Moet je wel persoonlijk de inkoop doen 🙂

 26. hahaha ja ik heb ook maat 47/48 en ik ben pas 15 voor mij is het niet verveelend want bij ons verkoopen ze maat 48 bij de scapino… maar ik draag voor mijn sport “yonex” en dat is wel een probleem die gaan maar tot 46/47

 27. Ik had nooit geweten dat mensen met grote voeten zo erg werden gediscrimineerd, wel mensen met grote maten normale kleding maar dit is
  toch schandelijk? nu heeft mijn vriend een schoenmaat 47, en inderdaad, geen winkel in de wijde omstreken te vinden waar hij nette herenschoenen kan vinden voor een bruiloft, zonder zich scheel te moeten betalen. We zijn maar arme studentjes haha.Kan iemand mij hier mee helpen?
  heel erg bedankt in ieder geval!

 28. Hey,
  je schrijft trouwens echt fijn, ff tussendoor hihi,
  maar als je via converse.com bestelt dan,
  kun je daar niet tot 47?

  groetjes.

 29. ik ken het probleem. ik ga ook bijna nooit naar schoenenwinkels want daar hebben ze nooit mijn maat. ben naar alle ‘speciale’ winkels geweest waar ze schoenen van een eeuw geleden verkopen. geen optie dus. ik mag god bedanken voor het uitvinden van all stars, want dat zijn de enige leuke schoenen die ik heb. voor een meisje met maat 42,5 is het echt verschrikkelijk om schoenen te moeten zoeken. af en toe pas ik maat 42 bij de bristol, waar ook de helft van mijn schoenen vandaan komen. en dan heb je ook nog de hakken! wat kan je daar over zeggen.. ik heb maar 1 paar 😛 binnenkort heb ik gala, en ben dus niet van plan om op all stars te gaan. maarja hakken van een jaar eerder is ook zo armoedig. we zien t allemaal wel. in ieder geval, ik vind t eigenlijk niet zo erg om grote voeten (en handen) te hebben, want ik ben tevreden met mezelf. & me lengte verbergt het toch wel. (1m78) en dat is de jongens ook niet ontgaan 😉 jeetje ik hou echt van lange boys. maar er zijn ook te veel bij die van die poppetjes houden met kleine voetjes en 2 kilo aan accessoires met zich meedragen. wow, dit is wel een beetje off topic, sorry. succes met schoenen zoeken iedereen. xx

 30. shoebuy.com > enorm assortiment, ook in grote maten. De size-chart die je uit kunt printen, werkt aardig goed.

  Ik heb daar nu twee keer schoenen gekocht (maat 49 als het mee zit, 50 als het tegenzit). Tweede keer verrast door invoerrechten en BTW maar desondanks dan zeker niet duurder dan wanneer de je schoenen hier zou vinden en kopen.

  Hou dus wel in de gaten hoeveel je invoert als je niet voor onverwachte kosten wilt komen te staan.

 31. Hai, al jaren moet ik opzoek naar schoenen in maat 48/49 (13/14).

  Bij Hermans schoenen in Utrecht hebben ze een geweldig assortiment (maar dan hoofdzakelijk in het zakelijke/non-casual segment.

  Verder kun je heel goed slagen op http://www.shoes.com
  Krijg je meteen een info schermpje of je uit NL komt en het in Euro’s wilt zien (handig!!!!). Houd wel rekening met clearance en vat kosten. Sinds de banken overeind worden gehouden, wordt zelfs over 1 paar schoenen invoerrechten geheven. Daarvoor nooit last van gehad.

  Voor casual/classic schoenen van Converse is http://www.americanathletics.com/
  mijn favoriet. Ook hier rekening houden met invoerrechten, maar prijs daarna gelijk als in NL winkels.

  Eind 2009 contact gehad met De Bos groep (importeur van o.a. Converse) en die gaf me de tip om gewoon bij een winkelier in NL te bestellen als ik zeker wist dat een maat 13 of 14 mij paste. Je MOET dan wel de schoenen al vooraf betalen. Maar scheelt je weer wat papierinvul rompslomp van de douane.

 32. Ik heb meestal maat 48. Altijd weer die grote teen die in de weg zit. Koop mijn schoenen vaak in de uitverkoop. Staat meestal wel een paar ergens verdwaald tussen de rest. Heb al vaak PUMA’s gekocht in maat 48. Laatste paar toevallig in Londen. Zag ze laatst ook staan voor 65 euro in de PUMA store in Den Haag. En tevens heb ik 3 paar adidas 48 3/4. Vallen zeer klein. Mijn laatste paar ook in de opruiming. Zag ze bij Aktiesport in het schap staan voor ik dacht 45 euro.

  Het zijn allemaal sneakers die ik heb en ze zijn zeker niet lelijk, anders koop ik ze niet. Maar vragen om schoenen in mijn maat doe ik vaak niet eens, ik weet het antwoord toch al. Zeker bij de hippe schoenenwinkels. Of je moet basketbalschoenen of nike air max willen, maar die modellen maken je voeten echt groot. Voetbalschoenen en zaalschoenen heb ik vroeger in iedergeval nooit problemen mee gehad, waren altijd wel te vinden in maat 48.

 33. hallo bigfooters,
  maat13 h – vroeger werkte mijn zus in een schoenwinkel , zij bestelde en ik kocht in de solden ,
  dus zoek een zus in de schoenwinkel.
  Het valt op dat jullie allemaal nederlanders zijn ;
  kennen jullie dan niet http://www.vanbommel.com uit moergestel.
  groeten uit Werken

 34. Wat een mooi stukje heb je geschreven!!!! Ik heb precies het zelfde probleem!
  Lange smalle voet met hele grote grote teen!!! Ik denk weleens als ik die grote teen niet meer zou hebben ik gewoon in een maat 44 pas….nu is dat helaas een ook 47… tenminste…. van de meeste merken is het 47, wil ook nog weleens voorkomen dat ik een maat 49 niet pas of ineens in een 45 (!!!) pas….
  Omdat mijn voet ook nog zo smal is zijn schoenen als ze in de lengte goed zijn vaak veel te breed. Toevallig een bekend probleem??

  • Joop, dank voor het compliment!
   Op Amerikaanse websites zie je wel eens dat je kunt kiezen tussen een paar verschillende „breedtematen”. Wie weet is dat wat…

 35. Beste,

  Kijk eens op www.customshoes.nl. Daar kun je schoenen zelf samenstellen en zijn gaan tot en met maat 50. Dus hebben alle confectie maten vanaf schoenmaat 38.
  Zij houden rekening met mannen met kleinere voeten en mannen met grotere voeten want ze weten maar al te goed hoe vervelend het is nooit de juiste schoen te kunnen vinden!

Vertel jouw mening

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s