Verschil met Brabant: onaangekondigd op bezoek komen

van Brabant naar AmsterdamDat is iets wat ik mis. In Brabant was het normaal dat er bijvoorbeeld zaterdagavond om 7 uur iemand bij je op de stoep stond. Even een kopje koffie doen tussen het zaterdagmiddag- en zaterdagavondgebeuren in.

Zelf zomaar ergens op bezoek deed je vaak zonder wat af te spreken. Je moest een flink stuk rijden, maar als iemand niet thuis was kon je altijd nog naar iemand die daar in de buurt woont gaan. Er was altijd wel íemand thuis.

In Amsterdam gaat dit anders. De enige keer dat hier de afgelopen jaren bij mij iemand op de stoep stond zonder eerst te bellen was het… familie uit Brabant (meer dan een uur enkele reis). Zonder een afspraak komt er hier verder niemand bij je op bezoek.

Sterker nog: zelfs als je wél een afspraak hebt met iemand kan die nog tot het laatste moment toe afgezegd worden, als ze een „eenmalige” kans krijgt om iets anders te gaan doen, of bijvoorbeeld als er bijvoorbeeld tijd vrij komt in de agenda van een vriend die hoger in de „rangorde” staat dan jij. De kans is dan groot dat de afspraak met jou afgezegd wordt – en een paar uurtjes van tevoren vindt ze dan nog meer dan voldoende.

Advertenties

Vertel jouw mening

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s