Nieuwe digitale cameras steeds slechter

warentest-kamerasSommige dingen verwacht je niet. Bijvoorbeeld het resultaat van een onderzoek van de Duitse stichting Warentest: nieuwe digitale fototoestellen krijgen weliswaar meer „Megapixels”, maar de kwaliteit van het beeld als geheel wordt steeds slechter. Wil je mooie foto’s maken, dan ben je waarschijnlijk beter af met een camera van vorig jaar uit de aanbieding.

Mit den Pixeln ist es bei der Digitalkamera wie mit den PS beim Auto: Mehr ist nicht automatisch besser. Im Gegenteil. Die aktuellen Megapixel-Giganten fotografieren meist schlechter als gute Digitalkameras, die ein paar Pixel weniger im Datenblatt haben. Der Grund: Die vielen Pixel drängeln sich förmlich auf den kleinen Bildwandlern der Digitalkameras. Die extrem hohe Auflösung verstärkt so das Bildrauschen und verringert die Bildqualität.

via test.de – Digitalkameras

-update- Er zijn anno 2011 fabrikanten van professionele camera’s die zeggen dat de maximale resolutie bereikt is: meer Megapixels heeft geen nut meer voor een normale foto op kijkafstand.

Andere opmerkelijke feiten uit de uitzending van ARD Ratgeber Technik van vandaag:

  • Sommige espressomachines geven bijna de maximumwaarde aan nikkel en lood in de gezette koffie;
  • Epson heeft het probleem met het illegaal navullen van inktcartridges opgelost: in de nieuwe printer is het simpelweg niet meer mogelijk om inktcartridges te vervangen.
    Wanneer de inkt op is moet je een nieuwe printer kopen. Maar je ontvangt wel 50 euro „statiegeld” als je de printer na gebruik weer inlevert.
Advertenties

2 gedachtes over “Nieuwe digitale cameras steeds slechter

  1. Hoe duurder hoe giftiger: dat merkten EU-commissieleden die zichzelf op voor 100.000 euro aan Italiaanse koffieapparaten getracteerd hadden, twee weken nadat ik deze blog schreef.
    Ook hun nieuwe apparaten bleken veel meer lood en vooral nikkel in de koffie te stoppen dan gezond is voor een mens.
    politics.be

Vertel jouw mening

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s