VoIP-in providers overzicht Nederland (SIP)

SIPAls je VoIP gebruikt, dan maakt het niet meer uit bij welke SIP provider je jouw binnenkomende telefoonnummers schakelt: alle providers van de wereld komen immers via internet bij je binnen. In theorie maakt het niet eens uit in welk land die provider gevestigd is, maar het is natuurlijk wel handig als het telefoonnummer dat je krijgt een Nederlands nummer is.

Je kunt zonder probleem telefoonnummers nemen bij een andere provider dan waar je je internetaansluiting hebt, of bij andere providers dan die je gebruikt om uit te bellen bijvoorbeeld.

De cowboywereld van deze „telefoonnummer-providers” is nogal onoverzichtelijk, vandaar dat ik een overzicht probeer te maken. Wie aanvullingen of correcties heeft mag ze natuurlijk graag onderaan in de comments toevoegen.

Definitie

Om naar een ander te kunnen bellen heb je voor jezelf geen telefoonnummer nodig. Sterker nog: als degene naar wie je belt ook volgens de SIP standaard werkt, kan je diegene ook bellen als je de SIP-URI weet, of de accountnaam gecombineerd met het IP-adres van de internetaansluiting.

Een telefoonnummer is een combinatie van 10 cijfers die iemand moet draaien om een verbinding met jou te kunnen maken.

Het aantal kanalen geeft aan hoeveel binnenkomende gesprekken je tegelijkertijd (op al jouw nummers bij dezelfde provider) kunt ontvangen.

Gebruik je een Fritz!Box, dan kan je tegelijk 10 verschillende providers voor inkomend en/of uitgaand telefoonverkeer tegelijk actief hebben.

Normale Nederlandse telefoonnummers (01xx-05xx en 07xx)

Geografische nummers beginnen met de cijfers 010 t/m 079 (behalve 06 natuurlijk). Dit zijn nummers zoals ze ook door kpn worden uitgegeven voor ouderwetse telefoonaansluitingen, de beller kan geen verschil zien. Deze nummers zijn de enige VoIP nummers waarmee het mogelijk is om SMS te ontvangen.

Tarief voor de beller: het normale beltarief, dus voor vaste en VoIP bellers vaak gratis of bijna gratis, voor mobiele bellers het tarief binnen de bundel of in elk geval het laagste beltarief. Deze tarieven zijn altijd laag omdat ze door de overheid gereguleerd worden.

het nederlandse telecommunicatienet voor openbare telefonie (foto: blafhert)
Verdeling van Nederland in netnummer regio’s

Er zijn wel voorwaarden waar je aan moet voldoen om zo’n „goedkoop” nummer met VoIP te mogen gebruiken, de belangrijkste is dat je een fysiek adres hebt in het betreffende netnummergebied. Hierop wordt niet streng toegezien, maar providers controleren er vaak wel op als je een nieuw nummer aanvraagt. Bij een verhuizing naar een ander netnummergebied zou je officieel een ander nummer moeten aanvragen, ook al zal je oude nummer natuurlijk perfect blijven werken, waar dan ook ter aarde je woont.

Het is mogelijk om een bestaand nummer over te laten halen van een bestaande kpn aansluiting naar de nieuwe provider, hiervoor betaal je eenmalig porteringskosten bovenop de reguliere aansluitkosten en zal je kpn aansluiting vervallen.

Dit zijn enkele aanbieders van geografische telefoonnummers:

 • voipbuster.nl
  Gratis, maar werden alleen enkele jaren geleden uitgegeven aan bestaande gebruikers.
  Nieuwe klanten krijgen een 085-nummer van VoipBuster.
 • budgetphone.nl
  10,– 15,– per jaar
 • solcon.net
  19,95 per jaar
  Porteren alleen mogelijk als je ook je ADSL aansluiting naar Solcon overzet.
 • voipplanet.nl
  2,50 per maand (alleen 3-cijferige netnummers beschikbaar)
 • xeloq.com
  1 nummer, 1 kanaal 3,56 per maand
  10 nummers, 10 kanalen 33,80 per maand
  Het voordeel van xeloq is dat ze met een poort 6060 werken zodat je deze provider zonder netwerkproblemen kunt combineren met elke andere VoIP-provider en ATA (handleiding1, handleiding2).
 • belcentrale.nl
  1 nummer 5,06 per maand
  2 nummers 7,98 per maand
  4 nummers 13,– per maand
  10 nummers 26,10 per maand
 • breezz.nl
  1 nummer 4,95 euro per maand
  2 nummers 7,95 euro per maand
  4 nummers 12,95 euro per maand
  10 nummers 24,95 euro per maand
  30 nummers 49,95 euro per maand
  100 nummers 99,95 euro per maand
 • voys.nl
  Zie voor voys tarieven de aanvulling helemaal onderaan
 • XS4ALL.nl
  (alleen voor XS4all-internet-abonnees)
  5,– per maand
  (2 of 6 kanalen, afhankelijk van uw uitbelabonnement)
 • belcentrale.nl
  1 nummer, 2 kanalen: 5,06 per maand
  2 nummers, 4 kanalen: 7,97 per maand
  4 nummers, 8 kanalen: 12,99 per maand
  10 nummers, 20 kanalen: 26,06 per maand
 • voxbone.com
  8,– per nummer per maand
  (bij 4 nummers dus duurder dan een ISDN-2 lijn van kpn)
  het gesprek wordt afgeleverd op een SIP-URI, je VoIP-modem hoeft dus niet steeds ingelogd te zijn op het systeem van Voxbone.
.

0800-nummers

Bij een 0800-nummer betaalt degene die gebeld wordt alle kosten. De beller hoeft dan natuurlijk niets meer te betalen.

 • voicedata.nl
  46,41 per maand
  gebeld worden vanaf vast: 3,6 cent per minuut
  gebeld worden vanaf mobiel: 35,7 cpm
  gebeld worden vanuit telefooncel: 30,9 cpm
 • voys.nl
  Zie voor voys tarieven de aanvulling helemaal onderaan
 • belcentrale.nl
  41,65 per maand
  gebeld worden vanaf vast: 5,95 of 7,14 eurocent per minuut
  gebeld worden vanaf mobiel: 35,7 of 36,89 eurocent per minuut

084- en 087-nummers

Tarief voor de beller: hangt af van de provider van de beller en van de provider van de gebelde. Meestal zijn de tarieven erg hoog en vaak zijn ze zelfs het maximumtarief! Bij bedrijven worden 084- en 087-nummers vaak geblokkeerd vanwege deze ondoorzichtige (en hoge) tarieven. Mobiele bellers betalen een (flinke) toeslag op hun normale beltarief om deze nummers te bellen, die toeslag is vaak meer dan een euro per minuut (een voorbeeld: Telfort mobiel).

Omdat bij deze nummers een tariefmelding niet verplicht is, maar dat tarief wel heel hoog kan zijn, werden ze in het verleden vaak misbruikt door dubieuze aanbieders van bijvoorbeeld thuiswerk en studentenkamers.

Toen XS4ALL pas begonnen was met beldiensten, kregen klanten standaard een 087-nummer. Ik ken geen voorbeelden van bedrijven die tegenwoordig deze nummers nog uitgeven met een SIP account.

Deze nummers kunnen niet geporteerd worden naar een andere aanbieder.

085-nummers

Dit zijn de nummers die, na alle wildgroei in de eerste jaren van bellen via internet, door de Nederlandse overheid aan „VoIP” toegewezen werden. Een vast woonadres is niet noodzakelijk om dit nummer te mogen gebruiken en je mag na een verhuizing binnen Nederland je bestaande nummer blijven gebruiken. Het is zelfs expliciet toegestaan om dit nummer „tijdelijk” vanuit het buitenland te gebruiken, bijvoorbeeld tijdens vakantie.

Tarief van een 085-nummer voor de beller: hangt af van de provider van die beller, meestal het normale interlokale beltarief, maar bij sommige providers duurder dan bellen naar een gewoon telefoonnummer. Afhankelijk van hun eigen abonnement betalen mobiele bellers soms het tarief binnen bundel, soms het tarief buiten bundel en soms het tarief buiten bundel met een kleine toeslag.

 • voys.nl
  Zie voor voys tarieven de aanvulling helemaal onderaan
 • voipbuster.nl
  gratis, na een eenmalig bedrag van 1 euro
 • xs4all.nl
  (alleen voor abonnees)
  Hetzelfde tarief als voor geografische telefoonnummers, dus:
  per 085-nummer 5,– per maand
  met een flat-rate uitbelabonnement 2 kanalen, anders 6 kanalen.
  (het goedkoopste XS4ALL abonnement kost 15,– per maand)

088-nummers

Dit zijn „bedrijfsnummers”, ze worden uitgegeven in blokken van 100 en zijn eigenlijk bedoeld ter vervanging van bestaande doorkiesnummers, bij bedrijven die doorkiesnummers hebben in meerdere netnummergebieden. Bedoeld voor grote bedrijven met filialen dus, maar die gebruiken ze nog niet echt.

De beller betaalt meestal het tarief voor bellen buiten de regio. Bij mobiele bellers vallen 088-nummers meestal wel maar soms niet binnen de belbundel. Het tarief voor bellen naar 088-nummers is wettelijk gereguleerd, maar helaas houden veel telecombedrijven zich niet aan deze regels.

 • voicedata.nl
  46,41 per maand
 • voys.nl
  Zie voor voys tarieven de aanvulling helemaal onderaan
 • voipplanet.nl
  2,50 per nummer per maand
 • xeloq.com
  1 nummer 7,13 per nummer per kanaal per maand
  100 nummers 654,50 per maand (100 kanalen)
  1.000 nummers 1.545,81 per maand (1.000 kanalen)
 • belcentrale.nl
  1 nummer, 8 kanalen: 17,85 per maand
  2 nummers, 16 kanalen: 29,75 per maand
  4 nummers, 32 kanalen: 53,55 per maand
  10 nummers, 80 kanalen: 83,30 per maand

0900-nummers/0906/0909

Als je een 090x-nummer neemt moet je zelf het tarief bedenken dat de beller moet betalen. Als dit tarief hoger is dan wat jouw provider aan kosten rekent, dan krijg je het resterende bedrag uitbetaald.

Verder hebben deze nummers, net als 0800-nummers trouwens, als voordeel dat je ze heel gemakkelijk kunt porteren naar een andere aanbieder.

Mobiele bellers betalen gewoonlijk hun normale bundeltarief bovenop het gekozen tarief van het 0900-nummer. Voor prepaidbellers geldt nog een extra toeslag, die vaak meer dan een euro per minuut bedraagt.

 • voicedata.nl
  46,41 per maand
  uitbetaling: vanaf de helft van wat de beller meer betaalt dan 5cpm.
 • xeloq.com
  23,80 per maand
 • voys.nl
  Zie voor voys tarieven de aanvulling helemaal onderaan
 • belcentrale.nl
  41,65 per maand
  gebeld worden vanaf vast: 5,95 of 7,14 eurocent per minuut
  gebeld worden vanaf mobiel: 35,7 of 36,89 eurocent per minuut
  uitbetaling 75% à 80% van wat de beller meer betaalt dan 5 cent,
  kostendekkend bij een tarief vanaf 13 eurocent per minuut of een gesprek van 60 seconden voor 7,5 eurocent.

06-nummer

Deze oplossing ligt niet echt voor de hand, maar er zijn kastjes te koop (onder andere op de bekende internationale elektronische veilingsite) waarin je een GSM-SIM plaatst waar je vervolgens met dat „mobiele” nummer via het SIP protocol overal ter wereld mee kunt bellen en gebeld worden. Je moet hierbij denken aan een aanschafprijs van een paar honderd euro.

Verder kan je op nieuwere Fritz!boxen een dongel aansluiten en dan kan je gebeld worden op een 06-nummer.

Buitenlands nummer

Behalve een Nederlands nummer kan je net zo makkelijk een buitenlands nummer aan je SIP kastje koppelen. Bijvoorbeeld omdat dit goedkoper is, of omdat je tegen lokaal tarief bereikbaar wilt zijn voor mensen die wonen in het betreffende land. Hierover heb ik het artikel VoIP-in providers buitenland (SIP) geschreven.

Telefoongids vermelding

Iedere particulier kan gratis 1 vast en 1 mobiel nummer laten opnemen in de Telefoongids. Dit is onafhankelijk van de aanbieder waar het telefoonnummer aangesloten is, maar het is belangrijk om in de gaten te houden:

 • Telefoongidsen accepteren alleen gegevens afkomstig van (Nederlandse) providers, maar niet alle providers werken mee aan het aanmelden van je nummer — bij XS4ALL was het bijvoorbeeld jaren lang onmogelijk om je telefoonnummer in het telefoonboek te laten zetten;
 • Wanneer je je telefoonnummer in het telefoonboek laat zetten, moet je (afhankelijk van de postcode waarin je woont) ongevraagde telefoontjes van telemarketeers verwachten. Laat je je nummer opnemen in het „bel me niet-register” register, dan moet je bezoek aan je voordeur verwachten zolang deze vermelding duurt.

Conclusie

Als je VoIP-in telefoonnummers vergelijkt met ISDN van kpn, dan is VoIP erg duur: praktisch alle aanbieders rekenen voor een extra telefoonnummer een veel hoger bedrag dan kpn, bij kpn kost dit namelijk (als je ISDN-2 hebt) maar 43 cent per extra nummer per maand.

Zelfs in vergelijking met een analoge telefoonlijn (in Nederland beschikbaar vanaf nog geen 10 euro 12,50 per maand) is de prijs van een VoIP geografisch telefoonnummer in Nederland aan de hoge kant. Logisch dat veel mensen besluiten om hun analoge lijn te blijven gebruiken voor binnenkomende telefoongesprekken, omdat dit onder omstandigheden goedkoper kan zijn dan helemaal op VoIP over te stappen.

Advertenties

41 gedachtes over “VoIP-in providers overzicht Nederland (SIP)

 1. De kosten per nummer zijn wat hoger dan bijv. KPN biedt, maar die rekent je voor de kanalen nog een bedrag aan, en dat zit er bij sommige VoIP providers bij in. Geen appels met peren vergelijken natuurlijk 🙂

  SpeakUp biedt zowel geografisch, als 085, 088 en servicenummers (0800, 090x) aan via SIP. Wij beperken overigens niet op aantal kanalen bij een SIP-trunk, waardoor het argument ‘het is duurder dan traditioneel’ zoals je in je conclusie verwoordt in de meeste situaties redelijk is aangepakt.

  Overigens @hk_man: Skype gebruikt inderdaad niet de SIP standaard maar een eigen gesloten protocol.

 2. Geachte redactie,

  Wellicht ter aanvulling voor uw website, zijn de telefonie diensten van voizXL.

  Zeker gezien uw heldere overzicht en welke u uw lezer biedt, zou ook onze dienstverlening hierin opgenomen kunnen worden.

  http://www.voizxl.nl

  Wij verzorgen voor hoofdzakelijk het MKB en MKB + een zakelijke telefonie oplossing, middels een 100% Hosted VOIP oplossing. Met onze OPTA vergunning zijn we in staat een stabiel platform te bieden. Tevens kan ons traject, modulair maar ook precies op maat worden geleverd.
  Indien u meer informatie wilt, kunt u mij bereiken op de onderstaande contactgegevens.

  Met vriendelijke groet,

  Paul Sanders
  Sales Manager

 3. Geachte redactie,

  Een welkome aanvulling zou Tritel BV zijn aangezien wij al ruim 5 jaar Hosted VoIP en SIP leveren.

  Tritel is een full service provider gericht op het MKB van 5 tot 500 medewerkers. Wij zijn gespecialiseerd in Hosted VoIP en SIP trunking en de integratie van data en telefonie. Graag zouden wij ook op jullie lijst willen komen.

  http://www.hostedvoip.nl

  Groet Raymond Looze

  Sales Manager Tritel

 4. Dank voor je snelle reactie op 01-02-2012. Bij deze de tarieven die
  actueel voor http://www.voys.nl.

  Normale Nederlandse telefoonnummers:
  Met een hosted oplossing:
  Alle netnummer gebieden mogelijk
  1 nummer, 2 kanalen: € 8,33 per maand
  10 nummers, 2 kanalen: € 17,85 per maand
  100 nummers, 2 kanalen: € 35,70 per maand
  1000 nummers, 2 kanalen: €303,45 per maand

  0800 nummer:
  Met een Hosted oplossing:
  1 nummer, 2 kanalen: € 47,60 per maand
  gebeld worden vanaf vast: 0,6 cent per minuut
  gebeld worden vanaf mobiel: 14 cent per minuut

  085 nummer:
  Met een hosted oplossing:
  1 nummer, 2 kanalen: €8,33 per maand
  10 nummers, 2 kanalen: €17,85 per maand
  100 nummers, 2 kanalen: €35,70 per maand
  1000 nummers, 2 kanalen: €303,45 per maand

  088 nummer:
  Met een hosted oplossing
  100 nummers, 2 kanalen: €35,70 per maand
  1000 nummers, 2 kanalen: €303,45 per maand

  0900 nummer:
  Met een hosted oplossing:
  1 nummer, 2 kanalen: € 47,60 per maand
  bij vast tarief per gesprek: 0,038 per minuut
  bij een tarief per minuut: 0,027 per minuut

  Deze tarieven zijn gebaseerd op een hosted oplossing. Een trunk account voor een telefooncentrale wordt echter pas geadviseerd bij meer dan 20 toestellen.

 5. Geachte redactie bij http://www.wereldnummers.nl zijn nummers verkrijgbaar uit 68 landen inclusief Nederland.
  Deze zijn vrij in te stellen voor sip, maar ook door te schakelen naar een vast of mobiel nummer (internationaal). Wijzigen kan online, werkt direct en is gratis. meeste voipproviders in ons systeem voorgeprogrammeerd: gebruiker hoeft alleen gebruikersnaam en provider te kiezen.
  Kosten Nederland & België:
  1 nummer, 2 kanalen € 7,50 per maand
  1 nummer, 30 kanalen € 49,50 per maand.
  Prijzen inclusief btw.
  Doorschakelen naar vast nummer, meeste landen 2 cent per minuut
  Doorschakelen naar mobiel: meeste landen 6 cent per minuut, Amerika, Canada en meeste landen in Azië mobiel ook 2 cent per minuut.
  Sip/VoIP gebruik natuurlijk gratis

 6. – edit –

  En een nederlandsnummer (eigen netnummer of 085) met nagenoeg een onbeperkt aantal kanalen kost daar momenteel slechts € 6,= per maand.
  [bij beett.eu]

 7. Geachte beheerder,

  Ik zou het interessant vinden om onze prijsinformatie ook toe te voegen in dit heldere overzichtsartikel. Onze tariefstelling voor telefoonnummers is als volgt:

  Regionale telefoonnummers:
  1 nummer / €6,- per maand
  10 nummers / €35,- per maand
  100 nummers / €60,- per maand

  0800-nummers:
  €35,- per maand

  085- & 088-nummers:
  1 nummer / €6,- per maand
  10 nummers / €35,- per maand
  100 nummers / €60,- per maand

  0900-nummers:
  €35,- per maand

  Mocht er nog informatie missen ben ik ten alle tijden bereid om toevoegingen te doen.

  Met vriendelijke groeten,

  Tim Wouters
  Voiper
  (http://www.voiper.nl)

 8. Geachte redactie,

  Wij vragen uw vriendelijk om toegevoegd te worden aan uw artikel. Door inzet van onze expertise en ervaring zijn we in staat om de zakelijke gebruiker te voorzien van een degelijk en eerlijk advies op all voorkomende voice oplossingen.

  Einstein ICT richt zich op het MKB van 5 tot 100 medewerkers. Wij zijn gespecialiseerd in Hosted VoIP,vast/mobiel integratie, SIP trunking en integratie van data en telefonie.

  http://www.einsteinict.nl

  Hartelijke groet,

  Peter Boogaard

  • Hallo Anoniem, het is dan ook niet de bedoeling om een „complete” lijst te maken, als dat al mogelijk zou zijn. Een aanbieder in deze lijst moet interessant zijn voor mensen die hun SIP aansluiting zelf kunnen „regelen” (dus zeker ook voor particulieren en ZZP’ers) en moet ook echt wat toevoegen in vergelijking met de genoemde gevestigde telecombedrijven.

 9. Tip
  Bij nieuwe toevoegingen graag vermelden:

  – het jaar waarin de aanbieder met SIP gestart is
  – de prijs per maand, inclusief BTW, voor 1 nummer, 2 kanalen
  – de prijs per maand, inclusief BTW, voor 2 nummers, 2 kanalen
  – de prijs per maand, inclusief BTW, voor 4 nummers, 2 kanalen
  – vertel in een paar regels waarom jouw aanbod anders is dan alle andere aanbieders

  Deze pagina is bedoeld voor mensen die zelf hun apparatuur configureren, dus particulieren en kleine bedrijven. Het gaat alleen om de prijs voor het ontvangen van gesprekken, dus niet voor uitbellen. Als je duurder bent dan KPN of XS4ALL, dan moet daar een heel goede reden voor zijn.

 10. Isatel heeft bevestigd dat het minimumtarief 25 euro per maand is. Een gewone telefoonlijn is dus goedkoper. Omdat het aanbod van Isatel niet past bij de doelgroep van deze pagina, heb ik hun prijzen verwijderd.

 11. Zit op dit moment met mijn eigen telefoonnummers bij BudgetPhone.

  Sinds begin dit jaar hebben ze besloten de PrePaid eruit te mikken. Alternatief: voor mijn prive nummer kan ik nu over naar BudgetPhone Uno, dit is van € 10,- per jaar naar € 15,- per jaar. dat vind ik nog tot daar aan toe.

  Voor de nummers die ik op mijn bedrijf had geregistreerd kan dit echter niet en die moet ik nu naar BudgetPhone Basic Business omzetten (geen keuze, het is dit of opzouten. De helpdesk is overigens zeer onvriendelijk). Maar dat kost € 4,50 p/m dus € 54,- per jaar, een verhoging van 440%.

  Ben nu aan het kijken om naar CheapConnect over te stappen. Zijn er mensen die ervaringen hebben met CheapConnect?

  P.S. voor uitgaand bellen moet je eens kijken op http://backsla.sh/betamax, hierop kun je snel zien wat voor jouw behoefte de beste provider is.

 12. Ook teleurgestelld in budgetphone. Ga nu over naar Localphone. Opzetten lijn eenmalig € 4.10 en maandelijks 90 cents

 13. Zeer teleurgesteld over zivva.nl en voizz.net : reseller van Breezz. Matig tevreden over mottovoip.nl. Wel veel asterisk kennis bij die laatste; maar iedereen probeert zijn eigen hosted PBX aan de man te brengen. Weet iemand misschien al IAX aanbieders?

 14. Hoi,

  Ik ben geïnteresseerd in het elektronische kastje waar je over spreekt zodat je via de 06 SIM kaart SIP kan bellen overal ter wereld. Heb je hier meer informatie over en ook een voorbeeld site met een mogelijkheid tot koop van het kastje.

 15. Deze vergelijking lijkt niet meer up-to-date te zijn. VoiP-In Nummers zijn inmiddels vanaf 9 EUR p.a. in Nederland verkrijgbaar. Niet regionale (085) even voor een eenmalig bedrag van 2.50 EUR.
  En BelBudget, het goedkoopste tarief van KPN, is nu erg onvoordeelig door niet meer omzeilbare woekerkosten voor het bellen en een forse stijging in de maandkosten. Je komt al minimaal 10x zo duur uit per jaar in vergelijking met goedkope VoiP-INs.

  En sta je klaar een buitenlands nummer (regionale nummer, niet 0900 ofzo) te gebruiken, dan zijn er al gratis VoiP-in aanbieders. En bellen na EU regio nummers kan voor <1 ct/min met VoiP.

  Conclusie:
  KPN analoog is dood. Wat er van nog leeft word straks door te verwachtende prijsverhogingen vermoord. En technisch gebeurt het toch al met VoiP. Tijd om over te stappen!

 16. Hoi, ik bel al jaren via Voipcheap en Voipbuster.. En ben er erg tevreden mee. ipv van een 2 maandelijkse telefoonrekening van tussen de 150-250 euro ben ik nu ongeveer 40 euro kwijt per 2 maanden. Ik heb echter een vraag. Bestaan er in 2014 ook mobiele telefoons / smartfones die met voip werken ? Ik zoek een mobiele telefoon die ik met VOIP kan gebruiken. Ikzelf ben een leek op Android GSM gebied..

  • linphone
   of commercial one:
   Bria for Android (de beste client AFAIK)

 17. Heeft er iemand evaring om met gratis Wifi bij NS-stations te bellen met hun Smartphone of laptop via Voip ? is dit mogelijk via het NS Wifi ? Dat zou reuze handig zijn en uiteraard goedkoop en zelfs gratis. Als de andere kant dezelfde VOIP provider heeft….

 18. dag blafhert
  ik zou me willen aanmelden bij een paar WhatsApp groepen maar ik wil NIET mijn GSM nummer geven of gebeld worden, dus zoek ik een goedkope dienst waar ik een goedkope prepaid sim kan aanschaffen of een online dienst zoals Hushed bijvoorbeeld waar ik een nummer koop om me op whatsapp te registreren. Alleen Hushed heeft nog geen NL nummers. Ook wil ik namelijk niet dat iedereen die mijn mobiel heeft mn status of profiel ziet op WhatsApp, nee dat ga ik niet uitzetten voor mijn vrienden. Ik vind WhatsApp is leuk maar lost van mijn privé mobiele nummer.
  Nu kwam ik hier terecht dacht misschien weet jij van een Voip in dienst met SMS service ?

  • Daarvoor kan je bijvoorbeeld 3G van XS4ALL gebruiken: je krijgt dan een SIM met een telefoonnummer dat je alleen kunt gebruiken voor het ontvangen van SMS, speciaal voor gebruik met WhatsApp. Voor xs4all klanten is dit gratis.
   Sinds kort kan je ook bij T-Mobile extra SIM kaarten bestellen, waarmee je niet kunt bellen maar wel WhatsApp kunt gebruiken op de databundel van je bestaande abonnement, maar die kaartjes heb ik nog niet besteld dus ik weet niet of je er een extra SMS nummer bij krijgt.
   Je zou nog kunnen proberen of het mogelijk is om eenmalig een tijdelijke SIM in je telefoon stopt om WhatsApp te activeren, misschien blijft het actief als je de normale SIM terugstopt.

  • Ik heb de extra SIM kaarten van T-Mobile intussen in huis. Ze hebben een 12-cijferig telefoonnummer dat begint met de cijfers 097. Je kunt normaal SMS zenden en ontvangen met dit 12-cijferige nummer.

   Volgens de berichten die ik kon vinden, heeft Whatsapp hun app helaas nog niet aangepast zodat je hem ook met een 12-cijferig telefoonnummer kunt gebruiken, met deze SIM kaarten kan je dus helaas geen nieuw WhatsApp account aanmaken.

  • Ik gebruik deze SIM kaartjes van T-Mobile intussen voor Whatsapp, maar dan wel met het 06-nummer van een andere telefoon. Het SMS’je van Whatsapp komt binnen op die andere telefoon en de code kan je met de hand intikken op het toestel waarin je de SIM met het 097-nummer gebruikt.

 19. Word tijd voor een update of nieuwe blog. De conclusie klopt lang niet meer.

  KPN is nu in vergelijking heel erg duur, ze willen feitelijk af van alle particuliere vast lijn klanten. Kost 12.50 EUR per MAAND puur om bereikbaar te zijn. Bellen kun je met deze abo vanwege de 10x te hoge prijzen niet. Een abo waar je ook met bellen kunt kost 22 EUR per MAAND.

  VoiP-in is nog steeds duurder in NL dan in vele andere landen, maar kan vanaf 9 EUR per JAAR (cheapconnect.nl). In Duitsland en America krijg je VoiP in even GRATIS.

  • Ik heb nog wel een DECT telefoon aangesloten op de FRITZ!Box voor VoIP, maar gebruik die zelf bijna nooit meer. Zelfs niet voor uitgaande gesprekken, want een tijd geleden heb ik gratis onbeperkt bellen bij mijn mobiele abonnement gekregen.

   Het lijkt me voor de meeste mensen tegenwoordig ook helemaal niet handig om voor VoIP een extra set telefoontoestellen te moeten onderhouden, die aan huis gebonden is. Ook bij grote bedrijven zie ik steeds vaker het vaste toestel van de bureaus verdwijnen, met de opkomst van flexibele werkplekken.

   Ken jij nog wel goede toepassingen voor een vaste telefoon thuis?

 20. Wordt deze lijst bijgehouden / geupdate? Ik heb een VoIP leverancier die ik graag aan de lijst wil toevoegen? Hoe kan ik dit het beste doen?

Vertel jouw mening

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s