Oude mobiel inleveren voor geld of een goed doel

Nokia 2110iZo langzamerhand komt het hier toch wel vol te liggen met opgebruikte mobieltjes, zo vol dat ik aan „opruimen” ga denken. Want wat heb je eigenlijk aan een mobiel die tussen de 10 en 20 jaar oud is, waarvan de accu versleten is. Je kunt je oude mobiel inleveren voor Stichting Aap, heb ik wel eens gehoord. Klopt dat, Konsumentenman?

Zo langzamerhand komt het hier toch wel vol te liggen met opgebruikte mobieltjes, zo vol dat ik aan „opruimen” ga denken. Want wat heb je eigenlijk aan een mobiel die tussen de 10 en 20 jaar oud is, waarvan de accu versleten is. Je kunt je oude mobiel inleveren voor Stichting Aap, heb ik wel eens gehoord. Klopt dat, Konsumentenman?

Een korte zoektocht op Internet leert dat er zelfs heel veel stichtingen je oude mobiel willen hebben. Ik zie eigenlijk door de bomen het bos niet meer. Zo te zien brengen veel inzamelaars de telefoons naar hetzelfde verwerkingsbedrijf.

Overal lees ik dat je de oplader bij het huisvuil mag stoppen, maar hoe zit dat dan: de telefoons zouden toch worden hergebruikt in Afrika? Ook heel veel mensen in Nederland zouden blij zijn als ze een 10 jaar oude mobiele telefoon zouden krijgen, tenminste als de accu nog goed is. Want die spelletjes die je met de nieuwste mobieltjes kunt doen daar is niet iedereen naar op zoek: als je er maar mee kunt bellen, is dat voor veel Nederlanders al genoeg.

Krijgt het goede doel wel de echte waarde van het oude mobieltje? Is er ook een manier om zélf geld voor je oude mobieltje te krijgen? Gebruiken zakkenrollers en „gevonden voorwerpen”-diensten deze mogelijkheden ook? Vragen, vragen, vragen. Wie heeft zelf wel eens een telefoon ingeleverd voor het goede doel?

Links

foto: blafhert

Advertenties

5 gedachtes over “Oude mobiel inleveren voor geld of een goed doel

  1. Voor mobieltjes die niet nieuw meer zijn betalen de verwerkers niets. Heb je zo’n telefoon dan kan je ook nog overwegen om alleen de batterij in te leveren voor de actie reischeques, die elke maand € 5500 aan prijzengeld uitkeert aan inleveraars. Meedoen kan bij elk verkooppunt van batterijen, bijvoorbeeld de supermarkt.

Vertel jouw mening

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s