Flirt-SMS bedrog op 120 lijnen tegelijk

SIM server voor 120 SIM kaarten, foto uit de RTL/Spiegel TV reportageIn mijn vorige artikelen over sms datingbedrog verdwijnen langzaam maar zeker de filmpjes waar ik naar verwijs van internet. Zou het komen doordat bedrijven bang zijn reclame inkomsten te verliezen? Vandaag in elk geval een nieuw filmpje, deze keer met een kijkje achter de hardware-schermen van SMS-oplichters.

Je ziet als eerste wat beelden van een politieinval bij een van de vele bedrijven die zich met SMS bedrog bezig houden: MintNet.

-update-

Dit bedrijf heeft volgens de officiële aanklacht in totaal 46.217.332,– aan schade veroorzaakt (bron) bij in totaal 700.718 slachtoffers (in de video dacht men nog dat de schade 70 miljoen euro zou zijn).

In deze reportage laat de persoon die voor dit bedrijf nep-profielen verzon zien hoe je dat doet. Dit is voor hem normaal werk dat hij graag doet en hij is gewoon herkenbaar met naam en toenaam in beeld. In dit geval plukt hij de benodigde foto’s van Myspace.

De website waarop hij het profiel plaatst beweert profielen te screenen, maar de verzonnen „Dreamland1990” kwam daar zonder probleem doorheen.

In dit geval zorgt software er daarna voor dat Dreamland1990 reacties verstuurt op profielen van mannen. In die mailtjes staat „haar” mobiele nummer. Alle slachtoffers die reageren naar dat telefoonnummer, landen op het apparaat dat je ziet op het plaatje bovenaan (klik voor groter): een soort flatgebouw voor mobiele nummers, met 5 etages van elk 24 GSM sim’s.

En vanaf dat moment nemen professionals de communicatie over en zal het slachtoffer snel veel geld kwijt zijn.

Advertenties

Een gedachte over “Flirt-SMS bedrog op 120 lijnen tegelijk

Vertel jouw mening

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s