De beste prijs: is best duur

handelsjargonEen oude internetwijsheid zegt: concurreren op prijs verlies je altijd. Je moet nooit de goedkoopste aanbieder willen zijn, want op internet zal er altijd iemand zijn die met een nog lagere winst genoegen neemt dan jij. En jij zult meer op service moeten besparen dan je lief is.

Computergeheugen

Als handelaar kan het zelfs heel vervelend zijn wanneer je de goedkoopste bent. Dat heb ik zien gebeuren bij de handel in geheugen voor de computer, oftewel SIMMs/DIMMs. Deze modules zijn klein, licht, universeel en gemakkelijk te verhandelen. Wanneer jij als aanbieder in je eentje de goedkoopste van het land bent, staat heel Nederland bij je op de stoep om SIMMen te kopen.

Zo gebeurde het bijvoorbeeld dat een handelaar uit noodzaak werd gedwongen om de prijs van een SIMM te verhogen van 21 gulden naar 22 gulden, om tenminste nog wat tijd over te houden ook andere spullen te kunnen verkopen.

LeasePlan Bank

De spaarrente van LeasePlan Bank bepalen ze elke maand opnieuw aan de hand van het 1-maands Euribor tarief. Dat tarief is vorige maand nogal gestegen en volgens de formule kwam de spaarrente voor de maand augustus uit op 2,74% nominaal (2,77% effectief). Daardoor had LeasePlan Bank begin deze maand ongepland de „beste prijs” voor spaarrekeningen.

(de site spaaraanbod.nl bestaat niet meer)
Stukje van spaaraanbod.nl

Rekening houdend met belasting (1,2%) en inflatie (1,63%) word je bij dit tarief nog steeds elk jaar een klein beetje armer door te sparen, al is het maar 0,06% per jaar. Maar bij de nummer 2 word je al 0,43% armer. Overstappen!!

Het werd waarschijnlijk wel erg druk op de stoep van LeasePlan Bank, want ze hebben nu aangekondigd om binnenkort even te stoppen met het aannemen van nieuwe klanten.

Zij weten ook wel: als straks de rente weer daalt, zijn de klanten die zich nu aanmelden waarschijnlijk zo weer weg…

Advertenties

Vertel jouw mening

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s