Brabants verschil: afspreken

van Brabant naar AmsterdamAls je in Brabant met iemand afsprak in een deel van een stad waar je nog nooit geweest was, dan haalde degene bij wie je op bezoek komt je daar op zodat je niet verdwaalde. In Amsterdam gaat dit anders: hier moet je vanaf de halte het adres van bestemming zelf maar zien te vinden. Mensen vinden het zelfs raar als je vraagt of ze je kunnen afhalen.

Wat hier tegenwoordig bij de jeugd wel normaal is, is een live routebeschrijving per mobiele telefoon: gewoon elkaar bellen op het moment dat je wegloopt bij de bushalte en blijven praten tot je er bent.

Waar je mee geconfronteerd wordt als je (zoals ik) vanuit Brabant in Amsterdam gaat wonen, is dat er hier zoveel mensen zijn die overdag niet werken. Het is normaal dat je op een doordeweekse dag overdag gebeld wordt om te vragen direct samen ergens heen te gaan. Verbazing en teleurstelling bij de tegenpartij, als blijkt dat je nog tot 5 uur (of later!) moet werken.

Ook de schoolverlaters onder mijn Amsterdamse collega’s worden nog regelmatig onder kantoortijd om die reden gebeld, zeker in de zomer. In mijn studietijd in Eindhoven was er overdag niets te beleven, dus waarom zou je daar met elkaar afspreken?

Ervaring die ik gemist heb.

Advertenties

Vertel jouw mening

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s