Het nut van een reisverzekering

diversenDe Duitse versie van „Ook dat nog” (rtl’s „Wie Bitte”) behandelde ooit een klacht over een reisverzekering die niet wilde uitbetalen. Volgens de traditie van het programma zou de verzekeringsmaatschappij te kakken gezet worden, maar in dit geval was de klager aan de beurt. Deze familie was nogal wat koffers verloren en volgens de opgestuurde lijsten zaten in élke koffer enkele dure fototoestellen, dure horloges, enzovoorts.

Reisverzekering

Een artikel in het nieuwste nummer van Intermediair is niet positief over de reisverzekering:

Reisverzekeringen zijn om meerdere redenen vrijwel altijd af te raden. […] Bijkomend probleem is dat er veel wordt gefraudeerd met reisverzekeringen: mensen declareren spullen die helemaal niet gestolen zijn. Daar betaal je als eerlijke reiziger via je veel te hoge premies flink aan mee.

Verzekeren is dom, maar we kunnen het niet laten

Deze waarschuwing wordt al tientallen jaren gegeven door journalisten. Toch hebben maar liefst 6 miljoen mensen een reisverzekering die zelfs het jaar rond loopt. Jaarlijks dienen 2 van elke 5 mensen met een reisverzekering een claim in (trouw.nl).

Officieel dekt een verzekering een onzekere, plotselinge gebeurtenis. Maar bij dit soort zekerheden moet je eigenlijk van een kansspel gaan spreken, waarbij de grootste winstkans is voor de oneerlijkste mensen.

Bagage

Wat zit er dan eigenlijk in de gemiddelde hedendaagse bagage?
Schrik niet van de bedragen:

De duurste items zijn de elektronische, zoals de laptop (670 euro), de mobiele telefoon (400 euro), het fototoestel (290 euro), de videocamera (340 euro), de cd-speler (160 euro) en de mp3-speler (230 euro).

Bagage bijna 3 keer duurder dan vakantie

Een grappig detail: in de zomer verliezen mensen vooral hun fotocamera en in de winter verliezen ze voornamelijk de skispullen.

Advertenties

Een gedachte over “Het nut van een reisverzekering

  1. Reisverzekering heeft natuurlijk niet alleen met reisbagage te maken. Het belangrijkste is in mijn ogen, de kosten die gemaakt worden, als je in het buitenland wat mankeert. Je kan dan terug vallen de alarmcentrale, vervoer en ziekenhuis kosten zijn gedekt en niet vergeten eventuele repatriëring.

Vertel jouw mening

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s