Het waren hackers!

internetDe woordvoerder zegt het: wij konden er niets aan doen, want het waren hackers die onze website in de war stuurden.

dsb

Je herinnert je misschien nog wel dat vlak voordat de dsb bank moest sluiten de website nauwelijks meer bereikbaar was. Ze beweerden toen dat dit kwam „door hackers”. Dat kan je natuurlijk een leugen noemen, wat het feitelijk ook is, maar toch kan iemand die zoiets zegt van zichzelf denken dat hij de waarheid spreekt.

Hoe dan? Als je uitgangspunt de situatie is dat niemand iets van computers weet. Stel, de website is zo aangepast dat „normale” mensen nog maar zeer moeilijk toegang kunnen krijgen. Als er dan vervolgens mensen (dankzij hun computervaardigheid) tóch gebruik weten maken van de site, dan moeten dat in die belevingswereld wel „hackers” geweest zijn.

tca

En nu ook weer. Vandaag werd bekend dat de website van het Amsterdamse taxibedrijf tca gegevens die bezoekers invulden op het het contactformulier van de website gewoon op het internet publiceerde. Ze zijn zelfs gewoon met Google te vinden.

Maar ook nu weer beweert de woordvoerder: „het waren hackers”. Alleen kan ik nu met de beste wil van de wereld geen excuus daarvoor verzinnen.

Desondanks zullen vast heel veel mensen de woordvoerder geloven.

Terzijde: interessant om de verzameling klachten, sollicitaties en vragen te zien die zo’n formulier te verwerken krijgt.

Advertenties

2 gedachtes over “Het waren hackers!

Vertel jouw mening

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s