Huishoudjournalist volgt rundvlees

Beesten in het nieuwsOoit zagen we op tv dat runderen binnen Europa onder erbarmelijke omstandigheden vervoerd werden naar warme landen. Om daar in een schip te verdwijnen zodat ze geslacht konden worden in Argentinië. Om een paar jaar bewaard te worden in een vrieshuis, om tenslotte als „vers” weer in Nederlandse winkels te eindigen.

Dit alles om toch maar vooral te kunnen profiteren van (eu) subsidies, lage lonen, schaalvoordeel en zo.

Maar hierover niets in de nieuwste reportage van huishoudjournalist Wouter Klootwijk. Hij volgde recentelijk koeien naar een slachthuis in Amsterdam en ontdekte:

  • Het vlees van uitgemolken Nederlandse koeien wordt verkocht aan Spanje — zij betalen goed voor het vette vlees;
  • Het biefstuk dat wij eten komt uit Ierland: het vlees van Ierse ossen is het magere vlees dat wij willen;
  • In Ierland zelf eten ze geen ossenvlees: dat is bedoeld voor de export. Zelf eten ze koeienvlees; dezelfde kwaliteit vlees maar dan kleiner van formaat.

Op YouTube kan je nog de teaser bekijken:

„De Wilde Keuken”
Elke donderdag op Nederland 2 om 21:30.

Advertenties

Vertel jouw mening

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s