Oh Oh Studenten Flashmob

flashmob HvAEen „flashmob” is een (grote) groep mensen in het openbaar iets „raars” doet. Het moet lijken alsof mensen uit een menigte toevallig spontaan hetzelfde gaan doen en naderhand (na hooguit een paar minuten) gaat ineens iedereen weer op in de menigte, alsof er niets gebeurd is.

Flashmob 2003

Het ontstaan van de flashmob is te danken aan het populair worden van internet bij het grote publiek en volgens WikiPedia werden het fenomeen bedacht in Amerika in 2003.

De eerste geslaagde flashmob in Nederland was in Amsterdam in augustus 2003. Dat jaar werd flashmobs uitgebreid verslagen op televisie: bij de tweede en alle volgende Nederlandse flashmobs waren er meer journalisten dan flashmobbers op de been, dus de flashmob was eigenlijk meteen al niet leuk meer.

Flashmob 2011

Anno 2011 kan je dit als student natuurlijk allemaal niet weten. Ook niet als je Communicatie studeert en flashmobs op het lesprogramma hebt staan als een „creatieve uiting”. Dus wat gebeurt er als de HvA een voorbeeld-flashmob organiseert voor de studenten? Zie het filmpje op de site van stadszender AT5. Hoe verdedigen ze dit? Zie de comments onder het filmpje van AT5.

Maak kennis met de volgende generatie!

Samenvattend zeggen de reacties:

  • Studeren nu is anders dan studeren vroeger (?);
  • Het was een opdracht, dus de studenten konden er niets aan doen dat het mislukte;
  • En wie het er niet mee eens is, mag dat niet hardop zeggen.

Als je dan als student voor het eerst van je leven een reactie schrijft op at5.nl, met welke tekst kom je dan binnen? Hieronder mijn keuze uit de eerste 48 reacties.

flashmob HvA

Advertenties

2 gedachtes over “Oh Oh Studenten Flashmob

Vertel jouw mening

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s