En dan nu: ander sportnieuws

mennenIk moet een ding bekennen: ik snap sportfoto’s niet. Tijdens een voetbalwedstrijd maakt een klein groepje hesjesdragers foto’s van de „belangrijke” momenten en in de krant zie je voor de duizendste keer welke grimas de voetballer trok die net gescoord heeft. Toch beslaan ze een groot gedeelte van de sportpagina’s.

Wat is eigenlijk het nut van sportnieuws?

Sportnieuws

Voetbal valt in de categorie „spelen”, van het bekende „brood en spelen”. Dus is het een focuspunt van de massamedia, per definitie. De nieuwe omroep Powned zou alles anders gaan doen, maar het eerste dat ze veranderen is dat ze meer voetbalnieuws gaan uitzenden.

Robotschrijvers

Redacteuren volgen cursussen voor „seo geoptimaliseerd schrijven”: dit betekent dat ze hun teksten schrijven zodat robots ze beter begrijpen, zodat de artikelen hoger in de zoekmachines opduiken.

Sinds een tijdje gebeurt het steeds vaker ook andersom…

Het begon met kruiswoordpuzzels: in de tijd lang voordat iedereen een pc thuis had staan, lieten puzzelboekjesfabrikanten de eenvoudigere puzzels al aan de lopende band genereren door hun ibm minicomputer.

Een groot aantal websites laat tegenwoordig bijvoorbeeld hun sportberichten al door robots schrijven en het mooie is: niemand merkt het.

Advertenties

Vertel jouw mening

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s