Werken als IT’er

nerd alertMensen die ooit een serieuze studie in de it gevolgd hebben en bijvoorbeeld als programmeur bij een groot bedrijf gewerkt hebben, kunnen zich soms verbazen over de contraproductiviteit van (project-)managers en over de kwaliteit van het werk van sommige voorgangers.

Ik noemde eerder al even kort de manager die „kan programmeren” op mijn blog. Maar zo’n manager is gelukkig niet in dienst genomen om te programmeren. Het kan erger, zie bijvoorbeeld „Chronicles of George” over servicedesk­medewerker George die niet zo goed is in zijn werk.

Why The New Guy Can’t Code

De overtreffende trap verscheen vandaag op TechCrunch, in een artikel over programmeurs, waaruit dit citaat:

We’ve all lived the nightmare. A new developer shows up at work, and you try to be welcoming, but he can’t seem to get up to speed; the questions he asks reveal basic ignorance; and his work, when it finally emerges, is so kludgey that it ultimately must be rewritten from scratch by more competent people.

Bron: Why The New Guy Can’t Code
(techcrunch.com, 2011-05-08)

Korte samenvatting: studenten leren vandaag de dag heel goed om de vragen van een sollicitatiegesprek „juist” te beantwoorden. Maar misschien was het voor het werk beter geweest als ze op school iets hadden geleerd uit hun vakgebied.

Het artikel geeft aan het eind nog een handige tip: met welk excuus heeft iemand die solliciteert als programmeur geen eigen website of „app” in de appstore?

InHolland

Zou het komen door het onderwijs van tegenwoordig? Ik weet niet hoeveel tijd het gekost heeft om uit het volgende videofilmpje alle intelligente antwoorden te verwijderen, maar door dit filmpje dacht ik direct aan een paar ex-collega’s.

Filmpje: INHolland student: woii duurde 20 jaar en Frankrijk bezette Nederland

Wie heeft al nog meer wel eens een pas afgestudeerde student als collega gehad die dergelijke antwoorden niet alleen over het onderwerp „Tweede Wereldoorlog” gaf, maar ook over zijn/haar vakgebied?

Advertenties

Een gedachte over “Werken als IT’er

Vertel jouw mening

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s