Holland Doc: FOX, het Amerikaanse TV-netwerk

televisieFox is een Amerikaanse tv-netwerk, waarvan wij in Nederland onder andere de series „Married…With Children”, „The Simpsons” en „Family Guy” kennen. Enkele van de beste comedyseries ooit.

Maar wanneer je kijkt naar de journalistieke kant van Fox, dan is die veel minder grappig – zo blijkt uit een aantal voorbeelden uit het recente verleden die je kunt vinden op YouTube.

Outfoxed

Dit jaar bestaat de Nederlandse televisie 60 jaar. In het kader daarvan zijn het hele jaar regelmatig programma’s te zien die gaan over televisie.

Deze week kan je op internet tv-zender „Holland Doc 24” kijken naar „Outfoxed”, over de Amerikaanse zender Fox. Deze docufilm laat zien op welke manier de zender zo groot kon worden; wie hun geldschieters zijn en wat de gebruikte trucs zijn.

Als je de documentaire gezien hebt, is je eerste reactie misschien dat het verschrikkelijk is, wat er gebeurt. Maar aan de andere kant moet je je ook afvragen: is het Fox die het nieuws verdraait om de publieke opinie te beïnvloeden, of is het misschien wel zo dat de publieke opinie dicteert welk nieuws Fox moet brengen? En wat is erger?

Wat willen de mensen eigen zelf? Voor nieuws kijkt de Amerikaan bijvoorbeeld alleen nog naar de zenders van zijn/haar eigen politieke voorkeur. Een zender die zich zogenaamd centraal opstelt, CNN, daar kijkt niemand meer naar.

Advertenties

Vertel jouw mening

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s