Blanke slavinnen, slaven

Red LightMisleid door valse beloften moet je ver van huis dingen doen die je niet wilt, je voelt je vies en ongelukkig. Aan elk uur dat jij werkt, verdienen ándere mensen meer geld dan jijzelf. Je pensioen en de werk/privé balans zijn slecht geregeld, maar je mag niet klagen, want de buitenlandse collega die werkt op de plek tegenover je verdient minder dan het minimumloon.

Inderdaad, een baan in de it kan soms best onprettig zijn. Maar mensenhandel en uitbuiting komt niet alleen voor in de it, maar ook in andere beroepsrichtingen, bijvoorbeeld in: de Red Light industrie.

Den Haag

Begin dit jaar werden invallen gedaan in de prostitutie­­buurt van Den Haag. De politie was verteld dat zeker 50% van de vrouwen uitgebuit werd (achteraf bleek dit te gaan over 2 aangiften) en dat ze hier tegen hun zin moesten werken. Dus op een zekere avond werden 157 publieke dames en hun klanten in een hinderlaag gelokt en werd alles eens goed onderzocht.

Een paar weken later kwam het resultaat van het onderzoek:
3 van de 164het bleek dat de dames geen belangstelling hadden in een B9 verblijfsvergunning er geen sprake was van mensenhandel. Van de 164 ramen werden er toch 3 gesloten — dat is de verhouding tussen groene en amber pixels in de afbeelding rechts — omdat de actie anders helemaal voor niks geweest zou zijn.

Uitbaters van de Haagse dames blijken namelijk een even gemene als effectieve truc bedacht te hebben: in ruil voor het werk geven ze aan de dames een kleine vergoeding. Doordat ze die vergoeding ontvangen worden de dames trouw aan hun werkgever. De dames zien zichzelf hierdoor niet meer als slachtoffer van mensenhandel, maar als… iemand met een baan.

Alkmaar

De gemeente Alkmaar heeft een heel ander probleem: daar gaat men de hele prostitutiebuurt sluiten want die is namelijk betaald met geld van de Heineken ontvoering! Of bij nader inzien toch eigenlijk niet.

De vergunningverlening voor de 27 bestaande ramen werd mogelijk omdat het gaat om panden die niet met crimineel geld zijn besmet.
Bron: Toch vergunning voor 34 prostitutieramen Alkmaar

Wat verder ter tafel komt

 • Het bordeelverbod is in Nederland in het jaar 2000 afgeschaft;
 • Een meisje dat ’s winters in haar kamertje alleen werkkleding heeft
  en 5 centimeter hoog een mannennaam op haar onderarm getatoeëerd heeft,
  is nooit grappig;
 • Een B9 verblijfsvergunning krijg je als je misbruikt bent;
 • In Nederland studeren is ook een manier om aan een verblijfsvergunning te komen, ga bijvoorbeeld Friese taal studeren;
 • Iemand met het beroep „zanger lichte muziek” komt in Nederland maar moeilijk uit zijn/haar uitkering;
 • Nigeriaanse vrouwen regelen een nieuw leven in Europa via een „Juju priester”, voor de 50.000 euro afbetaling plus 300 euro per week managementfee die ze dit kost halen ze hun schouders op.
Advertenties

2 gedachtes over “Blanke slavinnen, slaven

 1. Een ander voorbeeld van mensenhandel is Wilma Landkroon, bekend geworden als het kindsterretje „Wilma”. Ze werd door Gert Timmerman (van „Gert en Hermien”) verkocht voor 25.000 gulden aan een manager in Alkmaar. Van de honderdduizenden guldens die verdiend werden met optredens op schoot van Pierre Kartner („Vader Abraham”), die ze na haar 21e zou krijgen, heeft ze niets gezien. Door het harde werken had ze geen tijd voor een jeugd of een schoolopleiding. Momenteel leeft ze van een bijstandsuitkering. Zie: Wilma, wonderkind van de rekening en Uitbuitkind.

Vertel jouw mening

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s