De verzekering betaalt het wel

ΕΥΡΩEen manier om rijk te worden, is geld te krijgen, bijvoorbeeld van: de verzekering. Nederland is niet voor niets een van de best hoogst verzekerde landen op aarde.

Eindhoven

Er zijn tijden en plaatsen dat je mensen vol trots hoort opscheppen over de manier waarop ze een verzekering hebben opgelicht. Volgens berichtjes op fok.nl herkennen veel mensen dit. Mensen die zoiets doen hebben niet eens in de gaten hoeveel anderen er zijn, die zo’n truc waarschijnlijk nog veel succesvoller zouden kunnen uitvoeren.

Uiteindelijk is bijna iedereen slachtoffer van dat soort praktijken, want de schade wordt betaald uit van de premies van alle klanten.

Is de verzekeraar zelf ook slachtoffer? Dat is een ander verhaal. De verzekeraar verhoogt gewoon de premies.

Een oude vuistregel uit de verzekeringswereld is dat bij een verzekerings­maatschappij ongeveer het dubbele bedrag aan premies moet binnenkomen, als wat ze aan schade moeten uitbetalen.

Je zou dus misschien kunnen zeggen dat hoe hoger de uitgekeerde schade is, hoe meer de verzekerings­maatschappij zelf „verdient”.

Autoverzekering

Het herstellen van zelfs maar een klein krasje in de lak van je auto is hier in Amsterdam absurd duur: reken op honderden euro’s per gelakt „deel” (een deur, een motorkap, een spatbord, enzovoorts). Doordat de kosten zo hoog zijn, kan niemand het zich veroorloven om een nieuwe auto niet all-risk te verzekeren.

Er zijn mensen die beweren dat verzekeraars de reparatiekosten met opzet zo hoog houden, met name als het gaat om het repareren van autoruiten.

Verhaal

Verzekeraars dreigen soms dat ze schade willen verhalen op de veroorzakers:

Verzekeraars weigeren nog langer op te draaien voor moedwillig toegebrachte schade, schrijft het AD. Vandalisme wordt daarom steeds vaker verhaald op de jonge daders of hun ouders.

Sloopjeugd moet dokken

Volgens mij heb ik dit al vaker gehoord.

Advertenties

Een gedachte over “De verzekering betaalt het wel

Vertel jouw mening

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s