Januari in beeld (op Twitter)

TwitterSoms zie je nieuws in elk nieuwsbulletin terugkomen, ander nieuws dat misschien wel veel belangrijker is hoor je maar 1 keer. Ik selecteerde 13 Twitterberichten die in januari 2012 verstuurd werden, die het waard zijn om voor de eeuwigheid te bewaren. Voor wie ook eens iets anders wil lezen.

De link in elke tweet is klikbaar

Is het mogelijk om terug te keren naar een leven als computerprogrammeur,
tussen de jonge honden, als je een tijd ander werk gedaan hebt en intussen 50-plusser bent?

Huisartsen blijken aan illegale kartelvorming gedaan te hebben.
Voorlopig krijgen ze alleen een kleine boete.

De ov-Chipkaart zorgt voor veel minder kruissubsidie: mensen die reizen in Amsterdam betalen niet meer te veel, voor het ov in de rest van Nederland.

Kondratieff had al lang door dat er na een crisis vanzelf weer een andere crisis volgt.

Dubbel zo veel mensen houden een baan tot hun 65e: intussen al maar liefst 30%.

Er is momenteel weinig vraag naar containerschepen. Mensen die nu wel wat te verschepen hebben kunnen hiervan profiteren: door wat langzamer te varen en een paar weken langer over de reis te doen, bespaart een containerschip voor kapitalen aan brandstof. Als het in het westen erg slecht gaat met de economie, dan merk je dat doordat wij tegen het einde van het jaar voorraden opmaken en even niets in China bijbestellen:

Een oude marketing-wijsheid is dat van elke reclame-euro die een bedrijf uitgeeft de helft weggegooid is. Maar bij de overheid wordt veel meer dan de helft weggegooid.

Apple producten worden ontworpen in Californië, maar worden ergens anders voor Apple gemaakt. Wat kan „ergens anders” zoveel beter dan Amerika?

De leukste vorm van misbruik van overheidsgeld is altijd als mensen geld voor precies het tegenovergestelde gebruiken als waarvoor de regering het bedoeld had. Zo gaat bijvoorbeeld geld dat bedoeld is voor ontwikkelingssamenwerking naar het bouwen van varkensstallen in Oost-Europa. De winst van deze bedrijven gaat naar rijke industriëlen, terwijl plaatselijke boeren werkloos gemaakt worden.

Binnenkort eindelijk fatsoenlijke informatie over het ov op internet.

Nog een bericht uit de categorie „Animal Farm” (sommige mensen lijken meer op varkens dan anderen): post.nl heeft een geheim convenant gesloten met de belastingdienst, zodat ze zzp’ers die 6 dagen per week voor post.nl pakketten bezorgen niet in loondienst hoeven te nemen. De vakbond doet er niets tegen.

Filosofie van Alain de Botton: wanneer ken je iemand?

Laatst zag ik op de bbc een reportage waarin ze een serie aandeelhouders­vergaderingen van rbs achter elkaar gemonteerd hadden. En dan met name de stukken waarin het bestuur reageerde op vragen van journalisten over cdo’s, de rommelhypotheken waardoor de bankencrisis ontstaan is. Hun lichaamstaal spreekt boekdelen: je ziet dat ze in het begin nog geen flauw idee hebben van waar het over gaat, aan het eind beseffen ze dat ze geknipt en geschoren gaan worden. Nu moet Fred Goodwin zelfs zijn titel inleveren, zoiets gebeurt bijna nooit.

Advertenties

Vertel jouw mening

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s