Februari in beeld (op Twitter)

TwitterIn deze blog mijn persoonlijke selectie Twitterberichten die in de maand februari 2012 verstuurd werden. Ik denk dat de artikelen waar ze naar linken de moeite waard zijn om te lezen.

De link in elke tweet is klikbaar

Spam voor medicijnen op internet vind ik een van de vreemdste soorten van reclame. Maar behalve dat het gevaarlijk is (voor de volksgezondheid), is het een van de meest overlastgevende vormen van internetcriminaliteit. Toch wordt er niet tegen opgetreden. Een beveiligingsfirma licht een tipje van de sluier op.

Het blijkt dat als medicijnen tegen bepaalde geestelijke stoornissen niet meer vergoed worden, dat dan bij toverslag opvallend veel minder mensen met die stoornis nog bij komen. De reaguurders bij dit bericht hebben nog een extragratis tip voor studenten: als je als student adhd hebt, dan krijg je een wajong uitkering en je prestatiebeurs kan worden omgezet in een gift.

Dat brainstormen in een groep van meer dan 2 mensen geen nut heeft, is al eerder aangetoond. Roos Vonk vertelt wat meer over de resultaten van grotere groepen.

In de jaren ’60 en ’70 werden er in Nederland nog volop huizen gebouwd. Je kreeg er subsidie op en met een huis kon je je vermogen beschermen tegen inflatie. En met een goed huis kon je zelfs aardig wat geld verdienen. Nu werd bekend dat de bouwer van de sociale huurwoningen in de stad destijds ook 64 koophuizen gebouwd heeft, die onderhands werden gegund aan: PvdA-politici. Animal Farm in Amsterdam-Zuid.

Als een alleenstaande ouder in de bijstand, ook wel „bijstandsmoeder” genaamd, zou willen gaan werken, dan betekent dit normaal gesproken een forse achteruitgang van het besteedbaar inkomen. De minister wil deze ontwerpfout gaan repareren en misschien lukt hem dat al in 2014.

Hoeveel ga jij verdienen als je groot bent? Deze vraag heeft het Nibud aan kinderen gesteld en een groot deel van de kinderen verwacht later 5.000 euro of anders toch in elk geval minstens 3.000 euro per maand netto te gaan verdienen.

Het geld ligt voor het opscheppen, maar: alleen als je weet hoe. Geld van de overheid gaat vaak niet naar mensen die echt arm zijn, maar naar „goedgebekte graaiers”.

„Peak oil” gaat mogelijk misschien helemaal niet door. De Amerikanen ontdekken de laatste tijd zoveel nieuw schaliegas, dat de prijs van gas in Amerika gekelderd is. En over 10 tot 15 jaar rijden onze auto’s gewoon op synthetische olie.

Sociale huurwoningen zijn vaak met steun van de overheid gebouwd, dus dan hoop je dat ze bewoond worden door mensen die het niet zo breed hebben. De praktijk is anders: 56 procent van de woningen in Amsterdam is nog zo’n goedkope huurwoning, terwijl niet meer dan 32 procent van de Amsterdammers een laag inkomen heeft. Dus minstens 24 procent van de Amsterdammers zit met een te hoog salaris leuk te wonen in een van andermans geld gesubsidieerde woning.

Advertenties

Vertel jouw mening

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s