Maart in beeld (op Twitter)

TwitterDe tweede helft van de maand waren de interessante berichtjes wat dun gezaaid, maar toch: in deze blog mijn persoonlijke selectie Twitterberichten die in de maand maart 2012 verstuurd werden.

De link in elke tweet is klikbaar

Werk overdragen aan een opvolger, wat is dat? Misschien wel beter van niet, want dan ontdekken ze nog niet zo snel dat hun nieuwe werk niet leuk is.

Er is nog nog steeds genoeg werk, er zijn letterlijk miljoenen vacatures in Nederland (inclusief de spookvacatures). Maar banen met een vast contract, die zijn er gewoon niet meer: 97% minder dan een jaar eerder.

Is die nieuwe tunnel eindelijk af, gaan ze er direct misbruik van maken:

Kinderen in derdewereldlanden hun eigen „100 dollar laptop”. Toen dit project begon klonk het fabelachtig: een laptop fabriceren voor minder dan 100 dollar leek onbereikbaar. Maar intussen hebben plancetcomputers de capaciteit van een laptop van vroeger en deze plankjes liggen al voor minder dan 100 dollar in de winkel.
Toch blijft het „100 dollar laptop” project oneindig doorsudderen.

Wat je ook kunt doen is 50 smartphones verliezen op willekeurige plekken in 5 Amerikaanse steden en dan kijken wat de eerlijke vinder er mee doet.

Precies op het drukste moment van de dag, tijdens de middagpauze waarin mensen even privé kunnen surfen op de computer van de baas, hebben hackers een Trojaans paard geplaatst op nu.nl. Zonder dat je ergens op hoeft te klikken installeerde dit een virus op je computer, afhankelijk van welke software je was vergeten te updaten.

Een betaalde iPhone app kost gemiddeld $1,44, iets minder dan een euro daarvan is voor de ontwikkelaar. Je ziet vaak dat mensen wel voor een app zouden willen betalen, maar dan hebben ze nog wel een lijstje van extra wensen die de programmeur eerst nog moet inbouwen. Tot dat klaar is gebruiken ze dan wel de gratis versie van de app, met advertenties. Een zwerver krijgt zijn euro direct, maar een programmeur moet er eerst een paar dagen voor werken — da’s logisch.

Maar nu blijkt dat het tonen van advertenties in mobiele apps stroom vreet, misschien is het kopen van de betaalde versie het extra gemak wel gewoon waard?

Het is een lucratieve business om onbekende bugs in programma’s op te sporen en die niet te melden, maar te verkopen aan virusmakers en geheime diensten.

Je gelooft het niet, maar er bestaan nog steeds mensen die een cd speler hebben en daar zelfs nog regelmatig nieuwe plaatjes voor kopen.

Advertenties

Vertel jouw mening

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s