April in beeld (op Twitter)

TwitterDe afgelopen maand heb ik Twitter gelezen en hieronder zie je mijn persoonlijke selectie van de interessantste Twitterberichten die in de maand april 2012 verstuurd werden.

De link in elke tweet is klikbaar

Het was natuurlijk een 1 april grap, maar zou het niet mooi zijn als het echt bestond: een vrije parkeerplek waar je zo naartoe kunt rijden — in Amsterdam, bedoel ik dan. De techniek hebben ze waarschijnlijk al in huis. En zelfs als het niet waar is, dan is dit toch een heel mooi sprookje om voor te betalen?

Een ander mooi sprookje waar iedereen in gelooft is de grote boze Vergrijzing. Toch is de Vergrijzing verantwoordelijk voor niet meer dan 15% van de kostenexplosie in de zorg van de afgelopen 10 jaar. Maar wat is dan wel de oorzaak?

Het lijkt er nu echt van te komen. Meerverdieners (mensen die veel meer geld verdienen dan de meeste andere Nederlanders) kunnen niet meer zomaar in een (gesubsidieerde) sociale huurwoning blijven wonen: ze gaan straks 5% extra betalen. Ze kunnen dan nog steeds heel erg goedkoop wonen, maar het is een begin.

Studenten die tijdens een „economische crisis” op de arbeidsmarkt komen, zullen dat in hun salaris nog 10 jaar merken doordat ze minder verdienen dan studenten die toevallig precies tussen twee crisissen in afstudeerden.
Of die studenten krijgen te jong te veel, dat zou natuurlijk ook kunnen.

„Ik heb zelf maar een gemiddeld salaris”, denkt Eva Jinek, terwijl ze een PvdA’er interviewt — want wat kan je nou eigenlijk helemaal doen met die 150.000 euro per jaar? Helaas is zij niet de enige onnozele Nederlander op salarisgebied: regelmatig hoor je mensen het hoge woord voeren over „de armen”, maar het verschil tussen minimumloon en modaal is netto nog maar iets van één pakje sigaretten per dag.

Ik betaal voor 20Mbps, het asdl modem connect op 14½Mbps (wat best snel is) maar ’s avonds zit ik vaak 10 seconden te wachten op het laden van een webpagina omdat de verbindingen van mijn provider naar het buitenland veel te traag zijn. Soms zijn de simpelste ideeën de beste: als je asdl provider jou „tot 20 Mbps” belooft, waarom betaal jij hem dan niet „tot 40 euro per maand”?

Als je, als baas, geen verplichtingen wilt voelen ten opzichte van de mensen die voor je werken, dan huur je zzp’ers in. Grappig trouwens dat een bedrijf nog steeds in de lijst van „beste werkgevers” kan komen als er 25% van de loonsom gaat naar zzp’ers die als enige sociale vangnet de Bijstand hebben, maar dat terzijde.

Nu het bedrijfsleven steeds meer op wegwerpwerknemers overstapt, is er een bijzondere ontwikkeling gaande: de Hoge Raad heeft uitgesproken dat deze moderne dagloners toch een bepaalde vorm van „ontslagbescherming” moeten krijgen. Dus als je langer dan een jaar of 5 voor hoogstens 2 opdrachtgevers gewerkt hebt, dan heb je voortaan toch een paar rechten van een échte werknemer.

Voor mensen met een WiFi router die draait op het „Arcadyan” softwarepakket en die hun wachtwoord vergeten zijn is er hoop: maak verbinding met wps en gebruik het wachtwoord 12345670, dat werkt altijd, zelfs als je wps had uitgeschakeld voor de veiligheid. Nadeel: nu iedereen dit weet is de enige manier om je internetaansluiting te beveiligen nog om WiFi uit te schakelen.

De mobiele telefoon business is veranderd: de markt is nu in handen van bedrijven die goedkoop apparaatjes kunnen maken, niet meer van bedrijven die goed kunnen ontwerpen. Nokia is ingehaald door Samsung.

Grote bedrijven kunnen gemakkelijk schuiven met winsten om daar zo weinig mogelijk belasting over te betalen. Apple „bezuinigt” op deze manier miljarden dollars en daarvoor gebruiken ze onder andere ons eigen Nederland. Bij het artikel reaguurde een Nederlander: nee nee nee, dit kan niet kloppen hoor, Nederland heeft de hoogste belastingen in de wereld dus dit zal wel over de Antillen gaan.

Advertenties

Vertel jouw mening

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s