Juli in beeld (op Twitter)

TwitterDe afgelopen maand heb ik weer Twitter gelezen en hieronder zie je mijn strenge selectie van Twitterberichten met belangrijk nieuws, die in de maand juli 2012 verstuurd werden.

In elke tweet staat een link die klikbaar is.

Minister Kamp deed weer eens een bizarre uitspraak over oude mensen.
Werken zullen ze! Waarschijnlijk is het verzorgen van oude mensen dan het enige werk dat er nog is, maar dan gaan ze dát maar doen. De uitspraak van de minister betekent eigenlijk dat hij wil dat oude mensen voortaan zelf sparen voor hun pre-aow. Als je tussen de regels van het artikel doorleest, zie je trouwens dat bijna de helft van de mensen dat nu ook al doet.

In het oude Egypte waren katten heilig. Je vraagt je af hoe dat zo onstaan is. Is het gebaseerd op kennis die vroeger zo gewoon was, dat nu niemand het meer weet?

Laatst zag ik op National Geographic dat katten een bacterie bij zich kunnen dragen, waar ook mensen mee besmet kunnen worden. Een besmette mens krijgt meer endorfine en zou daardoor veel minder bang zijn voor risico — en bij wijze van spreken een grotere kans hebben om bijvoorbeeld topmanager te worden.

Het blijkt dat de mens nog met andere enge ziektes besmet kan worden door katten:

Beïnvloeden van de beurs is niet iets van vandaag of gisteren. Toen ik nog US dollars moest kopen voor mijn eigen bedrijf, wist ik dat je ver weg moest blijven van de beurs op „optie-expiratie-dag”: die dag schoten de koersen alle kanten op.

Dankzij opties en turbo’s kan je ook verdienen aan het dalen van aandelen.
Het negatieve beursnieuws over Facebook verbaast me daarom niks.
Iemand legde me ooit uit dat om succesvol te beleggen je het beste kon analyseren wat de „grote jongens” wilden bereiken: dat zouden ze toch wel bereiken en jij hoefde dan alleen hetzelfde te doen om een graantje van hun manipulaties mee te pikken.

Het libor schandaal is maar een puntje van de ijsberg.

Voor sommige merken smartphone betaalt de consument graag 10 keer de kostprijs (van de grondstoffen), terwijl andere merken kapitalen uitgeven aan marketing zonder dat ze wat kunnen verkopen.

Neem nou Microsoft/Nokia: hun Lumia telefoon kost pakweg 500 dollar, de Amerikaanse consument betaalt 50 dollar plus de rest op afbetaling via het mobiele abonnement. De zaken gaan zo slecht dat ze liefst 450 dollar per verkocht telefoontje hebben uitgegeven aan marketing. En nu moet de zooi echt binnenkort verkocht worden, want versie 8 van de software draait er al niet meer op.

Ongelofelijk eigenlijk, dat het nu zo slecht gaat met Microsoft en Nokia: ooit hadden ze de status dat ze alleen maar „niets” hadden hoeven te veranderen om eeuwig succesvol te blijven. Je ziet dat vooruitgang een bedrijf kan schaden, ook in de tech industrie. Microsoft maakt nu zelfs voor het eerst sinds het bestaan bekend een kwartaal verlies geleden te hebben. Al kan het natuurlijk ook zo zijn dat ze gewoon een nieuwe belastingadviseur hebben.

Stel: je bent ontslagen. Wat moet je dan zeggen als ze je vragen of je het leuk gevonden hebt? Moet je eerlijk zijn?

Ik had het hierboven al over een bedrijf dat ooit de meest succesvolle verkoper van mobiele telefoons was. Geschiedenis kan zich herhalen: de afgelopen periode is de verkoop van Apple als een blad aan de boom omgeslagen. Zelfs in Rusland worden nu meer Android toestellen dan Apple spullen verkocht. Men vermoedt dat dit komt doordat Apple klanten hun aankoop uitstellen tot na de nieuwe iPhone aankondiging in september. Het is nu fabrikant Samsung die onvoorstelbaar grote aantallen telefoontjes verkoopt.

Advertenties

Vertel jouw mening

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s