September in beeld (op Twitter)

TwitterDe afgelopen maand heb ik weer Twitter gelezen en hieronder zie je mijn strenge selectie van Twitterberichten met belangrijk nieuws (en iets minder belangrijk nieuws), die in september 2012 verstuurd werden.

In elke tweet staat een link die klikbaar is.

De nieuwste mobiele telefoon van het merk Nokia (ja, ze bestaan nog steeds) heeft een camera die zo goed is, dat het gezien mag worden. Het was Nokia zelf niet opgevallen dat in hun „bewijsfilmpje” je in een reflectie kunt zien dat dit filmpje met een heel ander toestel gemaakt is… Nokia zegt: excuses voor het ongemak.

Afgelopen maand nam tros Radar huis-beleggingsfondsen onder de loep. Ze presteren bijna altijd veel slechter dan het gemiddelde — voor de lezer van mijn blog is dat geen nieuws. Radar had iemand in de studio wiens huis zelfs afhandig gemaakt was door de ing met hun slechte adviezen.

De afm haast zich om via Twitter te laten weten dat zij dit soort fondsen niet hoeven te controleren — en dat doen ze dus ook niet.

Terzijde: ook mijn Aegon „beschikbare premie” pensioen deed het dit jaar (2011) weer erg goed. Ze hadden zelfs een positief beleggingsrendement gemaakt, maar de kosten waren nog net iets hoger. Dus mijn tegoed is nu 4% minder dan de inleg.

Veel gebruikers van mobiel internet betalen 5 tot 7% te veel, omdat ze ook moeten betalen voor datapakketjes die verloren gaan, bijvoorbeeld door slechte ontvangst van de telefoon.

In Nederland zie je steeds meer mobiele abonnementen met onbeperkt gratis mobiel bellen („wie belt er nou nog?”), maar in het buitenland is voice nog steeds een geldmachine: het Britse „Three” maakt 70% van de omzet met voice, terwijl dit minder dan 10% van de capaciteit van het netwerk kost.

Verkiezingen zijn weer achter de rug. Wil je verhuizen naar een gemeente waar de mensen op precies dezelfde partij gestemd hebben? Deze pagina vertelt je alles:

Als je het niet weet geloof je het niet, maar 100 jaar geleden woonden de meeste Nederlanders nog in krotten. Maar toen kwamen er subsidies voor woningbouwverenigingen, Premie A koopwoningen, Vinexwijken of de Bijlmer met era flats en veel groen. En kort daarna moest ook weer veel gesloopt worden, maar dat geeft niet want het was toch maar geld van andere mensen.

En nu werd bekend dat 5% van de woningen leeg staat. We hebben dus niet de juiste woningen. Wat moeten we doen om dit goed te krijgen? Natuurlijk kan de vergrijzing in het voordeel werken, maar ouderen wonen in een veel te dure woning in een dorp, terwijl  jongeren juist veel liever in de stad willen wonen.

Sommige ceo’s worden niet beloond om wat ze kunnen, maar meer om wie ze zijn:

Er zijn grote verschillen in „modus operandi” van Russische en Chinese hackers:

Beroepsmatig schofferen van mensen stopt niet, zolang er mensen op zoek zijn naar werk en er slechte automatisering bestaat. Kijk maar:

#projectX Haren was meer dan het verplaatsen van een Postcodeloterijfiets zonder toestemming van de rechtmatige eigenaar. Chris Klomp was er bij toen het gebeurde. Hij zag de mensen om hem heen zich gedragen als mensen en vroeg zich af: waarom?

Als voetganger ben je kwetsbaar in het verkeer, niet alleen voor suv’s maar ook voor fietsers en zelfs voor andere voetgangers.

Een toerist in Amsterdam werd omver gefietst en brak zijn heup, diens vrouw maakte nog snel een foto van de vrolijk vluchtende fietser. Toen hij door zijn familie op tv herkend werd, móest hij zich wel melden bij de politie. Nu is zijn foto van de site gehaald en kan je niet meer zijn vooroordeelbevestigende uiterlijk zien.

Advertenties

Vertel jouw mening

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s