Oktober in beeld (op Twitter)

TwitterDe afgelopen maand heb ik weer Twitter gelezen en hieronder zie je mijn strenge selectie van Twitterberichten met belangrijk nieuws (en iets minder belangrijk nieuws), die in oktober 2012 verstuurd werden.

In elke tweet staat een link die klikbaar is.

De tekst die ik schreef bij de onderstaande tweet staat in een nieuwe blog:

Ooit werkte ik bij een bedrijf waar bepaalde mensen bijna elke avond overuren maakten. Dat kwam omdat ze overdag zoveel „overlegd” hadden, dat het werk waar ze voor ingehuurd waren nog niet gedaan was. Met heel veel zweten lukte het ze dan ’s avonds toch nog om iets te maken dat (net voldoende) werkte.

Volgens Slashdot komen dit soort uitwassen doordat nog steeds veel bedrijven betalen voor aanwezigheid, in plaats van prestatie. Dat terwijl een normaal mens hooguit een uur of 6 per dag denkwerk kan doen (voor werk en privé samen).

Volgens sommige filosofen is het waarderen van virtuele zaken, intellectuele rechten en patenten boven het produceren van tastbare dingen een voorteken dat een samenleving over de top heen is en snel zal instorten.
Bij sommige (tech-)bedrijven lijkt het nu ook even die kant op te gaan:

Voor mijn Archos plancetcomputer is de afgelopen week een nieuwe versie van Android verschenen: 4.0.4. In de onderstaande tweet geeft Archos een overzicht van Android versies tot en met 4.1. Maar vlak na deze tweet heeft Google ineens versie 4.2 gepresenteerd. Toch is de oudere versie 4.0.4 nog populair, omdat dit de laatste versie is met officiële ondersteuning voor Flash.

De mening over Pink Ribbon mag niet gehoord worden, vinden journalisten:

Deel zoveel uit de internetapparatuur-handelsoorlog:

Intel wil eigenlijk alleen processoren maken die je kunt programmeren in dezelfde code als de 8080 processor die ze bijna 40 jaar geleden ontwikkelden. Vergelijk het met een grachtenpand, waarvan je 99% van de tijd alleen het souterrain gebruikt. Ze hebben het voor de verandering een keer geprobeerd met een processor die alleen nieuwe Intel code kan draaien (datzelfde grachtenpand maar dan zonder souterrain), maar dat was geen succes. Al zo lang er pc’s bestaan konden ze het zich veroorloven om mooie processors te maken en die te verkopen met een mooie winst.

Maar je hebt ook „arm” processoren (een appartement in een era flat), die zijn snel populair geworden met de opkomst van de Unix telefoons (Apple en Android). Ze kosten erg weinig (een paar euro per „core”) en zijn ook heel goed geschikt voor plancetcomputers. Wat zeg ik: eigenlijk zijn ze zelfs veel beter geschikt, want ze gebruiken veel minder stroom. Een Windows 8 tablet is gewoon veel te zwaar door de dikke accu die er in moet zitten.

amd heeft al aangekondigd dat zij vanaf 2014 arm processoren gaan leveren, Intel zal ook heel snel iets nieuws moeten bedenken.

Als ik naar een groot bedrijf bel, zijn vaak „alle medewerkers in gesprek” — met elkaar waarschijnlijk, denk ik dan. Dat dit in elk geval voor computers wel geldt, is nu bewezen door Cisco: het meeste dataverkeer dat ontstaat in een rekencentrum vindt plaats tussen computers die binnen hetzelfde rekencentrum staan.

Een bekend probleem bij het werken aan een bestaand it-project, is dat je te maken krijgt met code die geschreven is door andere mensen. Normaal gesproken is dat heel erg slecht gedaan — logisch, anders was de vorige programmeur niet gevlucht naar het volgende project. Maar hoe zorg je dat je het lijk zo vroeg mogelijk ziet drijven?

„Vroeger” waren medicijnen duur en verdween een onbekend deel van deze prijs als provisie in de zakken van apothekers. Nu ziektekostenverzekeraars zelf dealtjes met leveranciers van medicijnen sluiten, blijkt dat het allemaal veel goedkoper kan. Wel 90% goedkoper! Zodat geheim blijft hoeveel goedkoper precies, rekenen ze de „eigen bijdrage” over de veel te hoge adviesprijs, maar betalen ze dat bedrag gewoon helemaal terug aan hun verzekerden. De enige die nadeel heeft van dit systeem, is degene die medicijnen koopt buiten een verzekering om.

Advertenties

Een gedachte over “Oktober in beeld (op Twitter)

  1. Intussen is Intel stevig in de markt van de „tabletprocessoren” gesprongen. De prijs van een Intel processor is ongeveer een tientje hoger dan die van een arm processor. De Chinezen maken sinds kort volop kleine tablets, usb-sticks, tv-boxen en losse moederborden met een Intel processor, die niet alleen Android, maar ook Microsoft Windows 8.1 kunnen draaien, voor 50 tot 100 dollar.

Vertel jouw mening

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s