November in beeld (op Twitter)

TwitterDe afgelopen maand heb ik weer Twitter gelezen en hieronder zie je mijn strenge selectie van Twitterberichten met belangrijk nieuws (en iets minder belangrijk nieuws), die in november 2012 verstuurd werden.

In elke tweet staat een link die klikbaar is.

Solliciteren: hoe voorkom je dat je terecht komt op de zoveelste plek waar it’ers uitgebuit worden?

Volgens een expert zijn de voortekenen duidelijk zichtbaar tijdens de sollicitatie, als je maar weet waar je op moet letten. Bijvoorbeeld op: de koffie. Conclusie: de eerste indruk liegt niet en werkt in het voordeel van de sollicitant, zeg eens „nee” als de „Human Resources Managers” je weer eens onbeschoft behandelen.

Waarom kan opa niet overweg met een mobiele telefoon: is het omdat oude mensen dit niet kunnen, of is het zijn generatie die dit niet kan? Voor de zekerheid worden werknemers tegenwoordig afgeschreven als ze rond de 40 jaar oud zijn. Maar als je hard kunt rennen, dan is het natuurlijk nog steeds wel handig als je weet welke kant je het best op kunt rennen.

De meest grappige vormen van verspilling van andermans geld kan je niet zelf verzinnen, die moet je uit de praktijk halen. Voorbeeld. Als mensen met kinderen ontslagen worden, dan kunnen ze natuurlijk niet direct voor hun eigen kinderen zorgen, nee, ze krijgen nog 3 maanden vergoeding voor kinderopvang uitbetaald. En daarna kan opvang ineens 6 maanden lang meer dan de helft goedkoper.

Ik ken een bedrijf dat kapitalen uitgeeft om naar buiten toe een PvdA-achtig sociaal gezicht te laten zien, maar toen er afscheid genomen moest worden van een groep it medewerkers mochten puur toevallig de jongste blijven en werden de oudste weggestuurd. Ze willen volgend jaar werk naar India outsourcen.

Bedrijven SAP en Microsoft bevestigen dat ook in India it’ers als bedrijfsmiddel afgeschreven worden binnen 15 jaar: „The 20-year-old guys provide me more value than the 35-year-olds do” zegt een directeur.

Maar het verschil ligt in de nuance: oudere Indiërs hadden een achterstand in het hobbymatig gebruik van computers, vergeleken bij westerlingen. Lees ook de andere reaguursels onder het artikel: is het soort werk dat heel erg zichtbaar is voor een manager wel het soort werk dat belangrijk is in de it?

Ik stel het kopen van een nieuwe pc nog even uit tot volgend jaar, want Intel komt binnenkort met systeemkasten die nog maar 10×10×5 cm zijn en toch een complete Wintel-pc bevatten.

Volgend jaar zijn er op aarde meer mobiele telefoons (=actieve sims) dan mensen. Het aantal Nederlanders met een vaste telefoon van kpn is dan gedaald naar ongeveer het niveau van 1970.

Advertenties

Vertel jouw mening

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s