SMS ringtones in Android

Smartphone met AndroidOp de Samsung Galaxy Gio kan je zelfgemaakte ringtones instellen voor je sms berichtjes. Maar dit is niet mogelijk vanuit het normale menu: je moet weten hoe het werkt.

Unix

Toen ik in 2007 mijn eerste Chinese telefoon kocht, hadden de fabrikanten het al over de „Linux telefoons” waar ze aan werkten en die binnenkort op de markt zouden komen. In die tijd had ik nog geen idee welke niet-nerd er toch een telefoon zou willen gebruiken die onder Unix draait. Maar tegenwoordig werken alle Apple iPhones en Android telefoons „gewoon” onder Unix.

Ringtones

Dat deze apparaten op Unix gebaseerd zijn merk je aan sommige typische Unix-streken, bijvoorbeeld als je je eigen ringtone wilt kunnen kiezen voor het ontvangen berichten: je moet weten dat je eerst op het sd-kaartje een map moet aanmaken met de naam

/media/audio/notifications

en de .mp3 bestanden die je in deze map zet, kan je ineens wél als ringtone kiezen in het menu. Voor het maken van mp3 bestanden gebruik ik trouwens het programma „mp3 direct cut”, meer daarover in het artikel hieronder.

Advertenties

Vertel jouw mening

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s