Januari in beeld (op Twitter)

TwitterHieronder zie je mijn commentaar bij een strenge selectie van Twitterberichten met belangrijk nieuws (en iets minder belangrijk nieuws), die in januari 2013 verstuurd werden.

In elke tweet staat een link die klikbaar is.

Soms schrik je gewoon van eerlijkheid: het nieuwe plaatje van Bob Dylan verschijnt alleen maar om het copyright te verlengen en dat zie je al aan de titel. Grappig dat in de serie „Everything is a remix” juist Bob Dylan laat zien als iemand die veel oude liedjes van anderen gerecycled heeft.

Op de ces beurs in Amerika werden de nieuwste „4K” (=2160 beeldlijnen) kleuren-tv’s getoond: van 2.000 dollar voor 50″ tot 10.000 dollar voor 110″.
Dat is bijna 3 meter en het beeld is net zo helder als bij de tv die je nu hebt. Tegelijkertijd in Engeland zijn er nog duizenden mensen die kijken naar een zwart-wit bakje. Dit was voor mij niet eens het schokkendste van dit nieuws, maar wel dat het luister- en kijkgeld daar jaarlijks ongeveer 175 euro bedraagt, dus ongeveer de helft van de prijs van een nieuwe (kleuren) flatscreen!

Waarom zijn kleine bedrijven innovatief en grote niet? Het antwoord is simpel: om een groot bedrijf in de hand te kunnen houden, moet er zo weinig mogelijk veranderen. Een groot bedrijf is dus altijd zo weinig innovatief mogelijk.

O, o, o, wat gaat het toch slecht met de verkopen van Apple. Zie de grafiek in onderstaande tweet. Conclusie: als de verkoop niet meer verdubbelt bij elke nieuwe versie van een telefoon, dan gaat het slecht met de zaken. Aanjager van dit nieuws was het afbestellen van schermpjes. Of zouden ze gewoon binnenkort een nieuwe iPhone introduceren met een igzo scherm?

Deze maand hoorde ik dat in Nederland de helft van de gesprekken naar mobiele helpdesks gaat over problemen met Apple telefoons. Apple gebruikers betalen te veel voor hun telefoonabonnement. In Engeland is de helft van alle gestolen telefoons een iPhone. Na het treinongeluk bij Amsterdam werden er even veel iPads vermist, als dat er reizigers in de trein zaten. En elke keer als er een nieuw type iPhone op de markt komt, gaan dieven nog snel het oude type stelen.

Eind vorig jaar waren er onderzoekers die dufden te voorspellen dat over een paar jaar meer tablets dan laptops verkocht zouden worden. Afgelopen december werd bewezen dat ze geen gelijk hebben: nu al werden er 4 keer zoveel tablets verkocht als laptops. Meer iPads, maar nog véél meer Android tablets.

Rijk worden aan de keukentafel? In Amerika kan het: iedereen die genoeg tijd heeft mag daar bedrijven betrappen op belastingontduiking. Je loon: 10% van de ontweken belasting. Een stel heeft nu het Nederlandse (?) Dell op de korrel.

Internetaanbieders zeggen: „ja, in plaatsen waar concurrentie is, daar moeten we wel de prijzen omlaag en de snelheid omhoog doen”.

Advertenties

Vertel jouw mening

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s