Februari in beeld (op Twitter)

TwitterWat gebeurde er in februari 2013 op Twitter? Hieronder zie je mijn commentaar bij een strenge selectie van Twitterberichten met belangrijk nieuws (en iets minder belangrijk nieuws).

In elke tweet staat een link die klikbaar is.

Soms heb je belangrijk nieuws, maar wil je eigenlijk dat niemand het hoort. Kan. Zo ontdekte het cbs dat de levensverwachting van Nederlanders sinds een paar jaar het dalen is. Dit nieuws was slapend, tot ze 1 regeltje toevoegden aan een persbericht over bevolkingsgroei. Alleen de mensen bij deze bank viel het op:

Volgens sommige nieuwsmedia hebben we „peak wind” bereikt: de productie van elektriciteit uit windenergie is nu op zijn maximum. Vergezocht? Er zijn molens bijgebouwd, maar de totale „oogst” was het afgelopen jaar láger dan een jaar eerder. Er is steeds minder wind. Zou kunnen, ik heb het niet gecontroleerd.

Maar heeft zonne-energie in de vs minder kans dan in Duitsland, omdat ze in de vs minder zon hebben? Dat zegt Fox News namelijk:

Uit onderzoek blijkt: computers zijn veel beter in het beoordelen van röntgenfoto’s, dan artsen. Daar ligt dus nog een gouden toekomst voor techneuten. Wat goed dat de medische divisie van Philips nog niet verkocht is.

De toevoeging „plus de kosten voor het gebruik van uw mobiele telefoon” komt binnenkort te vervallen: de kosten van bellen naar 0900-nummers worden namelijk in Nederland all-in, nu ook voor mobiel.

Mensen die het lijstje video’s op mijn blog in de gaten houden, hebben een filmpje langs zien komen over de mensonwaardige arbeidsomstandigheden bij Amazon in Duitsland. Amazon had bruine kledingmerken al lang geleden uit hun winkel gehaald. Er werd erg snel gereageerd op het nieuws: na dit filmpje konden de bewakers die deze kleding dragen ook gaan.

Ik vraag me soms af waarom onderzoeken op mensen vaak zo slecht zijn. Maar dan blijkt het toch wel weer logisch. Zo las ik bijvoorbeeld dat medische testen vaak alleen op mannen gedaan worden, met als reden dat zij elke dag van de maand beschikbaar zijn. En het blijkt dat onderzoekers denken dat Amerikanen per definitie „normaal” zijn.

Advertenties

Vertel jouw mening

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s