Maart in beeld (op Twitter)

TwitterMaart 2013 was duidelijk een andere maand dan normaal, wat tweets betreft; vooral in het begin minder interessante tweets dan gebruikelijk. Maar hier is dan toch: mijn commentaar bij een strenge selectie van Twitterberichten met belangrijk nieuws (en iets minder belangrijk nieuws).

In elke tweet staat een link die klikbaar is.

Een hdmi „verloopkabeltje” van Apple is duur, maar als het dan stiekem een complete computer blijkt te bevatten is het eigenlijk juist heel goedkoop.

Vroeger moest je, als je wilde programmeren, altijd gewoon het beste boek voor die taal of applicatie kopen. Aan de vuile randen van je boek kon je gemakkelijk terugvinden waar de handige tabellen precies stonden. Tegenwoordig zoek je gewoon alles op op internet. En dan heb je eigenlijk nog maar 2 verstandige keuzes: de Microsoft website en Stack Overflow:

«De tweet over mechanische toetsenborden die hier stond, vind je nu hier

Er is de laatste jaren ontzettend veel ontdekt over de werking van onze hersenen. Hoe beter we weten hoe het werkt, hoe gemakkelijker het wordt om machines te maken die „denken” als een mens. Volgens optimistische inschattingen kunnen we over 10 jaar een machine maken die 100 keer zo snel kan „denken” als een mens. Wat later moet een machine die een miljoen keer zo snel „denkt” als een mens mogelijk zijn. Als typische toepassing voor dit soort computerdenkwerk noemen ze: kalcentrum werk. Dat en nog veel meer zie je in dit filmpje:

Ik heb me al eens eerder opgewonden over de verschrikkelijke reclame voor eBay op internet, maar na zoveel jaar heeft eBay eindelijk zelf door dat deze manier van reclame maken niet werkt.

Een paar weken geleden zat ik naar Kassa te kijken, zag ik daar een rare pipo van Vodafone (het telecombedrijf) steeds opnieuw verkondigen dat zij boven de wet staan. Ze leren het ook nooit. (geen link)

Nog meer nieuws dat ongelofelijk is: voor het bepalen van „vergrijzing” tellen statistici gegevens over moeders pas mee als die 50 zijn geworden. Voorspellingen ijlen dus tientallen jaren na bij de werkelijkheid.

Degene die bij sportschoenenfabrikant Nike de te sponsoren sporters uitzoekt, heeft blijkbaar een wat ongelukkige hand, want als je een lijstje maakt dan valt op dat verschillende van hun prominenten figuren verdacht worden van bijvoorbeeld sportfraude of moord. Of zou dit gewoon inherent zijn aan topsport?

Advertenties

Vertel jouw mening

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s