Android desktop: Printen

MK802 AndroidKan je eigenlijk printen met je telefoon? Dat is van belang wanneer je een Android apparaat gebruikt als desktopvervanger.

Printen

Al die mooie documenten die je gemaakt hebt op je tablet, telefoon of mini-PC, wil je natuurlijk direct printen. Kan je printen onder Android?

De meeste printers hebben tegenwoordig een standaard USB aansluiting en er worden Windows drivers meegeleverd. Oww, juist ja: Windows drivers — Android doet nog niet mee met het Windows printer ecosysteem. Helaas kunnen printers tegenwoordig niets meer zelfstandig, zonder de Windows driver, je zult dus op zoek moeten naar een vervanger van de „driver” voor Android.

Epson

Voor mijn Epson printer/scanner, die ik vanaf de PC met WiFi gebruik, bleek er een app van Epson te bestaan, die het printen en scannen vanuit Android regelt. Ik heb het getest met foto’s en dat werkte fantastisch: ik kan via de telefoon een foto inscannen naar mijn Google Drive en die later van daar uit weer printen.

Heb je geen software speciaal voor jouw printer, dan kan je dus niet printen.

Maar let op: de app vervult niet de functie van printerdriver; in plaats zorgt de app zelf voor het printen van ofwel een bestand, ofwel een webpagina. Je bestand moet dus in een formaat zijn dat deze app snapt — hoe je print er precies uit komt te zien, hangt af van de print-app.

Cloud Print

Een andere oplossing is Cloud Print: je eigen Windows computer dient dan als printerserver voor je Android apparaat. Dit heb ik nog niet geprobeerd. Jij wel?

Advertenties

3 gedachtes over “Android desktop: Printen

  1. Als je vanaf Android via RDP verbinding hebt met een Windows computer, kan je met sommige programma’s vanuit Windows printen op een lokaal aangesloten USB printer die in Windows geïnstalleerd moet zijn.

Vertel jouw mening

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s