April in beeld (op Twitter)

TwitterApril 2013 is voorlopig de laatste maand waarin ik alle berichten op Twitter gelezen heb. Daarom nog één keer mijn commentaar bij een strenge selectie van Twitterberichten met belangrijk nieuws (en iets minder belangrijk nieuws).

In elke tweet staat een link die klikbaar is.

Het gaat erg hard, met de visa voor techwerkers in Amerika: ze zijn alweer op. Welke high-tech bedrijven krijgen de meeste buitenlandse werknemers?
Neem even de tijd om te raden welke bedrijven dat zijn en lees dan het artikel.
Spoiler: het zijn Indiase bedrijven.

Tegelijkertijd is de werkloosheid onder Amerikaanse elektronica engineers in een jaar tijd verdubbeld. Hoe komt dit toch? Mensen uit het vakgebied weten het: lees de reacties maar bij het volgende artikel.

Sommige mensen geloven zo heilig in Excel, dat ze jou beschuldigen van slecht werk, als het resultaat niet overeenkomt met hun spreadsheet. Ik geef het je te doen om aan een econometrist uit te leggen waarom zijn „goede” waarde niet klopt. Ook toen Excel nog niet bestond werd er natuurlijk al regelmatig verkeerd gerekend, alleen werd dat meestal niet ontdekt omdat er nog geen internet was.

Dezelfde maand toevallig nóg een voorbeeld hiervan:

Bla bla bla:

Een paar maanden geleden had ik het er in deze rubriek ook al over: wat zou toch Intels reactie worden op de arm revolutie? Nu is het bekend: ze gaan Atom chips maken voor laptops van 200 dollar/euro. In een Charbax video’s zag je laatst trouwens al een nieuwe Android tablet die draaide met een Intel processor.

Die 200 dollar/euro is de prijs met Android als os — een versie met Windows zou in theorie ook mogelijk zijn, maar dan moet Microsoft nog een leuk prijsje maken. Software van Microsoft is namelijk behoorlijk duur. Maar er is hoop: iemand rekende ooit uit dat het Windows dat vroeger met Dell computers meegeleverd werd een negatieve prijs had, vanwege alle meegeleverde reclame.

Advertenties

Een gedachte over “April in beeld (op Twitter)

Vertel jouw mening

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s