Stop, je maakt het erger: IBAN

STOP, je maakt het ERGERSoms bedenken mensen oplossingen, die het probleem eigenlijk alleen maar erger maken. Helaas verschijnen de laatste jaren steeds vaker „oplossingen” van het soort dat niet gebaseerd is op kennis en kunde van de bedenker. Het wordt tijd om ze te benoemen.

Iedereen krijgt een ander bankrekeningnummer: het iban nummer.

IBAN nummer
Het IBAN nummer: te lang en onhandig

Binnenkort worden we gedwongen om voor gewone overboekingen binnen Nederland het iban nummer te gaan gebruiken. In de afbeelding hierboven zie je de overeenkomst en het verschil met de huidige rekeningnummers: de oude cijfers zitten er nog in, maar het rekeningnummer wordt langer gemaakt. Veel langer.

Het voordeel van dit langere nummer is zogenaamd dat we gemakkelijker geld kunnen overmaken binnen Europa. Ironisch genoeg is bij bepaalde banken betalen naar het buitenland tegenwoordig, vanwege de veiligheid, standaard uitgeschakeld!

Al vele jaren maakten we internationaal geld over, maar nu ineens zou daarvoor een ander nummer nodig zijn? Een nummer dat letters bevat en dus volgens de letterlijke zin van het woord niet eens een „nummer” is. Een nummer dat zo lang is, dat het niet te onthouden is en feitelijk niet meer te gebruiken is door normale mensen.

Dat is nog complexer dan wanneer je bij elk telefoonnummer ook het landnummer en het netnummer zou moeten draaien. Maar wie laat zich tegenwoordig nog door zoiets banaals als „bruikbaarheid” en een doordacht ontwerp storen?

Advertenties

Vertel jouw mening

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s