SSD inbouwen in oude desktop, maar dan netjes

p4-ht 10 jaarIn mijn 10 jaar oude Shuttle P4-HT had ik even snel een SSD ingebouwd. Vandaag zet ik er nog een tweede bij en maak ik het netjes.

Toelichting bij de foto’s

Om de SSD’s in te bouwen, heb ik gebruik gemaakt van een sata HD rack, zoals je dat kunt kopen bij de bekende grote internationale internetveilingen en dito winkelcentra. Dit rack past in de Shuttle precies op de plek van de floppydrive; er zitten twee knopjes op het rack die aan de voorkant een beetje uitsteken, maar als je het schroefje op positie 2 gebruikt, kan het luikje van de Shuttle nog netjes dicht.

De twee sata kabels gaan rechtstreeks van het rack naar het moederbord. Tip: sluit deze pas aan als je bijna klaar bent met inbouwen. Bij het inbouwen klemde het HD rack en als je doorduwt, met de kabels alvast aangesloten, dan kan breekt de sata connector af. Gelukkig is dat vrij eenvoudig te repareren, als je het afgebroken stukje nog hebt. Je pulkt dat uit de sata kabel en je gebruikt het als je een M-F koppelstukje plaatst–dat je nooit meer mag verwijderen.

De Shuttle is hiermee nog niet vol: de plek voor een 3½″ harddisk blijft vrij, daar zou je ook gemakkelijk nog 2 extra SSD’s kunnen inbouwen. Verder kunnen er bovenop de DVD-speler twee SSD’s liggen en ook in elk ongebruikt slot (de Shuttle heeft er 2) kan je een houder voor een SSD monteren.

Advertenties

Vertel jouw mening

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s