Hobbycomputer-nostalgie op YouTube

December is traditioneel een maand waarin mensen in een nostalgische bui komen. In deze blog mijn selectie van 3 YouTube filmpjes voor mensen die in de jaren ’80 zijn opgegroeid met hobbycomputers: over de HCC dagen, de BBS wereld en hobbycomputers uit Engeland.

De HCC dagen (1998)

Tegenwoordig heeft iedereen een HD videocamera op zak. Maar vorige eeuw had nog lang niet iedereen een digitale camera. Bewegend beeld opnemen kon alleen met een grote, zware VHS camera. Waarom zou je zo’n ding meeslepen naar een computerbeurs? Niemand deed dat. Correctie: bijna niemand deed dat. Het onderstaande filmpje documenteert een bezoek aan de HCC dagen eind november 1998. (serie van 3 videos)

De BBS wereld (2005)

Voordat er internet was, was er niets. Ten minste: dat is wat de meeste mensen denken. Maar sommige mensen weten dat er ooit een BBS-wereld bestaan heeft. Je ziet onder andere een interview met Tom Jennings, grondlegger van FidoNet. (serie van 8 videos)

Micro Men (2009)

Waarom zou je een Amerikaanse computer kopen, als de Engelsen ook een prima computer kunnen bouwen? Dacht ik. Deze gedramatiseerde TV-film vertelt het verhaal van Sir Clive Sinclair en zijn concullega’s van de Britse computerindustrie in de jaren ’80.

Let ook op de barvrouw cameo — hoe zou het gaan met het project waar zij aan werkte?

Advertenties

Vertel jouw mening

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.