Een IP-camera configureren in bash (deel 1)

IP cameraZe zeggen dat je de mini-IP-camera alleen kunt configureren via de ActiveX applicatie. Maar is dat ook zo? Ik bekeek het dataverkeer tussen ActiveX en de camera met Wireshark, om te zien wat daarvoor nodig is. Daarna ging ik op zoek hoe je in bash, de commandline van Linux, een TCP verbinding kunt opzetten, binaire data kunt lezen en schrijven en JSon data van de camera kunt verwerken.


Het was een aangename verrassing om te ontdekken welke mogelijkheden er waarschijnlijk al tientallen jaren gewoon op de commandline van Linux beschikbaar zijn en hoe gemakkelijk die te gebruiken zijn voor het maken van een prototype.

Deel 1 is een video waarin ik demonstreer wat er mogelijk is. Het opvragen en decoderen van gegevens uit de Chinese camera heb ik intussen werkend — aan het protocol is te zien dat dit ontwikkeld is door professionals uit de telecom industrie en dat er goed over nagedacht is.

Het is natuurlijk de bedoeling om dit protocol na te spelen vanuit bash, om zo alle instellingen van de camera te kunnen configureren. Mocht mijn script ooit helemaal af zijn, dan ga ik nog een deel 2 van de video maken, waarschijnlijk in „power programming” vorm.

De video is voor deze keer Engelstalig gesproken.

Advertenties

Vertel jouw mening

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s