Mensen

in de 20e eeuw heb ik voornamelijk techniek bestudeerd. Maar sinds 2000 begon ik me steeds meer te realiseren dat mensen eigenlijk óók heel interessant zijn om te bestuderen.

Soms schreeuwen mensen de dingen die ze ècht willen zeggen heel erg zacht — en de verkeerde dingen heel erg hard. De mensheid heeft het liegen (jezelf mooier voordoen dan je bent) tot mores gemaakt, zodat je bijna niemand ziet zoals hij/zij echt is.

Als gevolg daarvan ziet bijna niemand dat een mens in werkelijkheid heel erg logisch en simpel in elkaar zit. Geen leuk nieuws, wel verklaarbaar. Dank aan toenmalige collega Vincent uit Utrecht die me bekend gemaakt heeft met een wereld waarvan ik niet eens wist dat hij bestond.

Dit is waar ik me vooral 2003-2004 heel veel mee beziggehouden heb, maar ik denk dat je hier nooit over uitgeleerd raakt.

Achteraf gezien zou ik wel willen dat ik wat ik deze jaren allemaal geleerd heb veel eerder geweten had, dat had het hele leven veel gemakkelijker gemaakt. En achteraf realiseer ik dat eerder nog niet klaar was voor kinderen omdat ik later deze wijsheid aan ze moet meegeven.

Later meer…

Advertenties