Studie

In 1986 begon ik aan een studie Informatica – als gevolg van numurus fixus bleek Elektronica niet mogelijk te zijn.

Ik was daarmee een van de weinigen van mijn middelbare school die voor dit vak koos: dat was er gemiddeld maar eentje per klas, als ik het me goed herinner.

De toekomstologen voorspelden dat „De Computer” het helemaal zou gaan maken in de toekomst, vooral in het bedrijfsleven. Mijn klasgenootjes vonden het een moedige beslissing van mij, dat ik iets met computers wilde gaan doen. Zij geloofden ook heus wel in een mooie toekomst voor informatietechniek, maar zij zelf namen het zekere voor het onzekere en kozen toch maar een veilige studie in een richting die al langer bestond.

Buurman Dolf voorspelde voor mij toen al jaren „later een goede baan bij Philips”. Het maakt niet uit of er een toekomst is voor die computers, zo stelde hij mij gerust. Want: als er in de toekomst voor die computers een markt zou zijn, dan zou Philips daar zeker een grote speler in zijn. En als niemand computers zou gebruiken, wat ook zomaar zou kunnen, dan zou Philips heel veel ander leuk werk voor mij hebben.

Tijdens de stages van mijn studie heb ik in verschillende delen van het land gewerkt, wat ik een leuke kennismaking vond met mijn toekomstige collega’s.

Later meer…

Advertenties