Werken als IT’er

nerd alert

Mensen die ooit een serieuze studie in de it gevolgd hebben en bijvoorbeeld als programmeur bij een groot bedrijf gewerkt hebben, kunnen zich niet alleen verbazen over de contraproductiviteit van (project-)managers, maar ook over de kwaliteit van het werk van sommige voorgangers.

Ik noemde eerder al even kort de manager die „kan programmeren” op mijn blog. Maar zo’n manager is gelukkig niet in dienst genomen om te programmeren. Het kan erger, zie bijvoorbeeld „Chronicles of George” over servicedesk­medewerker George die niet zo goed is in zijn werk.

Why The New Guy Can’t Code

De overtreffende trap verscheen vandaag op TechCrunch, in een artikel over programmeurs, waaruit dit citaat:

We’ve all lived the nightmare. A new developer shows up at work, and you try to be welcoming, but he can’t seem to get up to speed; the questions he asks reveal basic ignorance; and his work, when it finally emerges, is so kludgey that it ultimately must be rewritten from scratch by more competent people.

Bron: Why The New Guy Can’t Code
(techcrunch.com, 2011-05-08)

Korte samenvatting: studenten leren vandaag de dag heel goed om de vragen van een sollicitatiegesprek „juist” te beantwoorden. Maar misschien was het voor het werk beter geweest als ze op school iets hadden geleerd uit hun vakgebied.

Het artikel geeft aan het eind nog een handige tip: wat is het excuus voor iemand die solliciteert als programmeur, om zelf geen eigen website of „app” in de appstore te hebben?

InHolland

Zou het komen door het onderwijs van tegenwoordig? Ik weet niet hoeveel tijd het gekost heeft om uit het volgende videofilmpje alle intelligente antwoorden te verwijderen, maar door dit filmpje dacht ik direct aan een paar ex-collega’s.

Filmpje: INHolland student: woii duurde 20 jaar en Frankrijk bezette Nederland
(filmpje is verwijderd, URL was www campus tv /divers/inholland-student-woii-duurde-20-jaar-en-frankrijk-bezette-nederland/26394)

Wie heeft al nog meer wel eens een pas afgestudeerde student als collega gehad die dergelijke antwoorden niet alleen over het onderwerp „Tweede Wereldoorlog” gaf, maar ook over zijn/haar vakgebied?

Een gedachte over “Werken als IT’er

Vertel jouw mening

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.